13 NK-tickets verdiend door STJN-judoka’s

22 februari 2015 - Afgelopen zaterdag zijn er maar liefst 13 judoka’s van Top Judo Nijmegen in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen -15 op 7 maart aanstaande in Eindhoven. Zes meisjes en zeven jongens wisten het felbegeerde NK-ticket te bemachtigen.

Meisjes -15
Bij de meisjes werden maar liefst vijf meiden districtkampioen. Ivana Hooijmans (nog van Judoschool Theunissen) (-32 kg), Renee Maas (-36kg), Alexe Wagemaker (-40 kg), Pleun Broekhuizen (-48kg) en Jilke Ripping (-63kg) mochten zich tot kampioen van het District Midden-Nederland bekronen. Marit van Kerkhof won in de -48 kg zilver, na in de finale van clubgenote Pleun Broekhuizen verloren te hebben.

Jongens -15
Bij de jongens werden twee gouden, twee zilveren en drie bronzen medailles mee naar Nijmegen genomen.
Thom van der Ree en Tycho Dams streden in de -34 kg om de medailles. Thom van der Ree won zilver, Tycho Dams brons. Ook in de -46kg streden meerdere clubgenoten tegen elkaar. Jaïr Reinartz werd kampioen en Max Arts werd derde door clubgenoot Tim Wekking in de strijd om het brons te verslaan. Swen Peek verloor helaas in de -50kg na een fantastische wedstrijd via een golden score de bronzen medaille. Tim van Kleef won voor het derde jaar op rij een zilveren medaille op de DK en dus een NK-ticket en in dezelfde gewichtsklasse (-55kg) won Luca de Waal het brons en daarmee voor het eerst een NK-ticket. In de -60kg klasse won Rick Jansen knap goud.


Website door Siteraise