3x goud en 3 x zilver bij internationaal toernooi in Vlaardingen

VLAARDINGEN 2 februari 2015 - Top Judo Nijmegen heeft het afgelopen weekend goed gedaan op het 35e internationale judotoernooi in Groot Vlaardingen, dat naar oud-judoka Kim Polling is vernoemd. Van de 13 judoka’s die uiteindelijk meededen, behaalden er zes een podiumplaats.Tim Wekking, Pleun Broekhuizen en Rick Jansen wonnen goud; Alexe Wagemaker, Tim van Kleef en Jilke Ripping zilver.

Pleun Broekhuijzen (-48kg) won drie partijen en daarmee de eerste plaats. Jilke Ripping verloor alleen haar tweede partij, maar won de twee overige, waarvan de laatste met een mooie ippon. Een tweede plaats was haar deel (-63kg) en dat gold ook voor Alexe Wagemaker (-40kg), die hiervoor echter wel vijf partijen moest judoën.

Bij de jongens werd het een kaalslag. Tim Wekking won knap goud na 9 (!) partijen judoën (-46kg). Hoewel hij een wedstrijd verloor van teamgenoot Max Arts, won hij alle partijen in de finale poule. Rick Jansen pakte na 7 partijen goud in de -60kg klasse. Een gewichtsklasse lager (-55kg), eindigde ook Tim van Kleef na 7 partijen op het podium. Hij verdiende een tweede plek.

Tycho Muhlack kwam na drie mooie overwinningen in de finale poule. Daar verloor hij helaas en eindigde als vierde in de klasse -42kg. Luca de Waal en Nanne Ömerköylü wonnen drie partijen, maar daarna verloren zij er twee, waardoor ze uitgeschakeld waren voor een podiumplaats. Sam Atac moest vlak na zijn derde partij in verband met ziekte opgeven. Swen Peek en Jaïr Reinartz waren door ziekte al helemaal niet naar Vlaardingen afgereisd.

Door een vervelend misverstand dacht Max Arts het toernooi te moeten verlaten. Later bleek, toen hij al op weg naar huis was, dat hij nog had mogen judoën in de herkansing. Jammer dat het zo gelopen is.

Een dag eerder moest Ylja van Son verstek laten gaan in de -18 jaar categorie. Jesse Bekema, eveneens in de -18 jaar klasse uitkomend, won 2 partijen, maar verloor er daarna twee, waardoor een goede eindklassering niet meer mogelijk was.

Website door Siteraise