9 judoka's naar NK senioren

24 oktober 2011 - Tijdens het Nationaal Kwalificatietoernooi hebben nog vier judoka's van Top Judo Nijmegen zich geplaatst voor het NK senioren, dat over drie weken in Rotterdam plaatsvindt. Manon Derks (-57kg.), Evelien Donkers (-63kg.), Vienne Buitink (-70 kg.) en Marinka Sprangemeijer (-78 kg.) plaatsten zich in het Indoor Sportcentrum, Djeremy Harmsen (-100 kg.) is met een 8e plaats reserve voor het titeltoernooi.

Manon Derks -laatste jaars -17- deed in Eindhoven mee om de bovenste plaatsen. Via een aantal knappe zeges behaalde ze de halve finale, in de klasse tot 57 kg. In de halve finale moest ze snel het onderspit delven tegen Van 't Westende. Vervolgens verloor ze de strijd om het brons van Bouwmans, waarna ze de strijd om de 5e en 6e plaats won van Pluymaekers.

Evelien Donkers en Vienne Buitink stootten overtuigend door naar de finale in hun gewichtsklasse. Evelien Donkers versloeg daarbij o.a. Margriet Bergstra, Vienne Buitink won onder meer knap van Groeneweld. Beide dames moesten helaas de winst  laten in de finale, maar plaatsten zich desondanks overtuigend voor het NK senioren. Marinka Sprangemeijer -vorig jaar nog 5e tijdens het NK -20, plaatste zich nu als tweede judoka van Top Judo Nijmegen in de klasse tot 78 kg.

Djeremy Harmsen vocht zich -na een teleurstellend DK- in de zwaarbezette klasse tot 100 kg. knap naar een 8e plaats. De laatstejaars junior is daarmee reserve voor het NK senioren en zal moeten afwachten of hij in Rotterdam in actie kan komen.

Miriam Polak (-52 kg.), Guusje Steenhuis (-78 kg.), Tessie Savelkouls (+78 kg.), Jeroen Mooren (-60 kg.) en Danny Meeuwsen (-100 kg.) waren middels een wildcard of als regerend kampioen al zeker van deelname aan het NK.

Website door Siteraise