Alexe Wagemaker (15) brons op NK -21!

12 februari 2017 - Gisteren heeft de net 15-jarige Alexe Wagemaker tijdens de Nederlandse Kampioenschappen  -21 (!) een knappe bronzen medaille behaald.  Alexe Wagemaker behaalde daarmee al haar vijfde individuele NK-medaille.

Tijdens het NK -21 dat in de Jan Massinkhal in Nijmegen werd gehouden trof ze in haar eerste ronde Senna Kosak. Na winst stuitte ze in de tweede ronde op Suzan Schoof. Ook die won Alexe. De derde partij verloor ze helaas van de 20-jarige Julie Kemmink van Budo Sport Arnhem, maar deze werd later op de dag dan ook de Nederlands Kampioene. In de herkansing herpakte Alexe Wagemaker zich en won ze van de bijna 17-jarige Naomi Rottier. Daarmee pakte ze de derde plek. Een hele knappe prestatie van de jonge judoka van Top Judo Nijmegen.

Alexe Wagemaker scoorde al eerder drie NK-medailles in de -15 (goud in 2016, brons in 205 en 2014) en één zilveren medaille bij de NK -18 (2016). Met het meisjes -15 team won ze in 2015 brons op het NK voor teams.

Van harte gefeliciteerd Alexe, heel knap gedaan!

Namens Top Judo Nijmegen deed ook Swen Peek mee. Op zijn allereerste NK was hij de eerste ronde uitgeloot, maar verloor daarna zijn twee partijen, respectievelijk van Yannick van Uhm en Sten Luiten. 

Website door Siteraise