Alle kandidaten voor de Sportprijs van Nijmegen 2015 bekend

NIJMEGEN 5 februari 2016 - De gemeente Nijmegen heeft alle kandidaten voor de Sportprijzen van Nijmegen bekend gemaakt.
Jaïr Reinartz zal het in de strijd om de jeugdsportprijs van Nijmegen moeten opnemen tegen zwemmer Nyls Korstanje en atleet Mike Foppen.
De -15 jongensploeg van Top Judo Nijmegen, genomineerd voor de jeugd teamprijs van Nijmegen, heeft concurrentie van het junioren estafette team van Aqua Novio '94 en het NMHC B1 jongens hockeyteam.
De winnaars van de Sportprijzen worden op 27 februari 2016 bekend.


Sportprijzenfestival kiest sporters van het jaar

Wie wordt de Nijmeegse sporter van het jaar?
Dertien genomineerde sporters en sportploegen komen op zaterdag 27 februari naar de Jan Massinkhal voor de uitreiking van de Nijmeegse Sportprijzen. De sportprijzen worden uitgereikt in de categorieën sporter van het jaar, sportploeg van het jaar, jeugdsportprijs voor individuen,jeugdsportprijs voor teams en de sportinitiatiefprijs. De onafhankelijke jury,maakte onlangs de genomineerden bekend.

“De jaarlijkse uitreiking van sportprijzen laat zien dat Nijmegen veelsporttalenten rijk is. Hun overwinning, hun sportieve inzet en het positieve effect op de breedtesport én op talentontwikkeling in de stad is iets om trots op te zijn” aldus Renske Helmer-Englebert, wethouder Sport.

 De genomineerden zijn:

Sporter van het jaar 

Marjolein Buis (rolstoelstennis)
 Marjolein Buis behoort tot de wereldtop in het rolstoeltennis. Marjolein traint fulltime en werkte hard om haar doel te bereiken; plaatsing voor: de Paralympische Spelen in Rio 2016. Dit jaar behaalde ze onder andere brons op het WK rolstoeltennis in Los Angeles en werd ze 2e in de enkel en dubbel tijdens de Australian Open en plaatste ze zich voorRio.

Susan Kuijken (atletiek)
In 2015 wist Susan zich al te kwalificeren voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 op zowel 5.000 als 10.000 meter. Daarna nam ze deel aan de WK in Beijing waar ze zowel op 5.000 als 10.000 de finale haalde.Op 5.000 meter werd ze 8e en op 10.000 10e.

Jeroen van Eck (mountainbike) 
Eerste plaats bij het NK en EK mountainbiken bij de Eliminatorrace (olympische discipline).


Sportploeg van het jaar

NEC (voetbal)
Na een jaar spelen in de Jupilerleage heeft NEC zich wederom geplaatst voor een plek in de Eredivisie. Op 3 april 2015 werden ze kampioen van Nederland.

Team Zeven Heuvelen (atletiek)
In 2015 prolongeerde het seniorenteam de titel Nederlands Kampioen Cross voor clubteams en werd door de Atletiekunie afgevaardigd naar de EK. Daar behaalden zij een 11e plaats.

Dames team Hazenkamp (turnen)
Het damesteam is Nederlands Kampioen bij het NK Teams en tevens werd het team 1e bij een turntoernooi in België en 3e bij een toernooi in Hamburg.


Jeugdsportprijs

Jair Reinartz (judo)
Jair veroverde een 1e plaats in de Dutch open in Eindhoven 1e NK onder de 15, 2e NK onder de 18. Daarnaast won hij diverse toernooien in Nederland, België en Frankrijk.

Nyls Korstanje (zwemmen)
Op zowel de kampioenschappen korte baan als lange baan won Nyls zo goed als alles wat er te winnen viel in 2015. Hij kwalificeerde zich voor de EYOF inTbilisi (European Youth Olympic Festival, vergelijkbaar met Europese Olympische Spelen). Hier won hij in juli 2015 goud op de 50 meter vrije slag. Bovendien won hij zilver op de 100 meter vrije slag.

Mike Foppen (atletiek)
 Mike werd in 2015 Nederlands kampioen op de 1500 meter hij won zilver op 5000 meter en zilver op 3000 meter indoor. Daarnaast werd hij 6e bij de Europa Cup voor teams en 3e bij internationale Warandeloop.


Jeugd teamprijs

Stichting Top Judo Nijmegen jongens onder de 15 (judo)
Voor het eerst in de geschiedenis van Top Judo Nijmegen is een jongens team onder de 15, Nederlands kampioen geworden. In deze leeftijdscategorie is er sterke concurrentie uit het hele land.

Junioren estafette team Aqua Novio ’94 (zwemmen)
Dit team is meervoudig Nederlands kampioen en heeft meerdere Nederlandse records gehaald.

NMHC jongens B1 (hockey)
In 2015 werden de jongens B1landskampioen op het veld.

Sportinitiatiefprijs
Dit jaar wordt de sportinitiatiefprijs uitgereikt aan Talententeam Nijmegen-Noord. Dit is het nieuwste hardloopteam van Nijmegen. Het bijzondere aan dit team is dat de deelnemers uit Eritrea afkomstig zijn en een verblijfsvergunning hebben om in Nederland te wonen. De jonge jongens wonen inLent. Dat ze talentvol zijn bewezen ze al door heel gemakkelijk mee te lopen optrainingen met hun trainer Jeroen van Giesbergen. In de eerst wedstrijd waaraanze deelnamen liep Sami gelijk de snelste tijd in de categorie onder de 19 jaar.
Intussen lopende jongeren op betere schoenen dankzij de Lopers Company en hopen zij in 2016aan vele wedstrijden deel te nemen en te winnen. Het team bestaat uit tien jongens (dit is een selectie van de jongens die op dit moment in Lent wonen).

Leden Jury Sportprijzen Nijmegen
De jury van de SPORTprijzen Nijmegen, bestaat dit jaar uit:
Rob Cuppen (directeur Universitair Sportcentrum)
Heino Jacobs (directeur Sportfondsen Nijmegen)
Marc van Houdenhoven (raad van Bestuur Stichting Maartenskliniek)
Joris Hermans (directeur Sport en Bewegen HAN)
Danny Meeuwsen (voormalig top-judoka en Nijmeegse Sportambassadeur).Bron: gemeente Nijmegen
(Zie ook: Nieuws uit Nijmegen, gemeente Nijmegen en Nijmegen Nieuws)


Website door Siteraise