De Gelderlander: Boonstra strompelt naar sportprijs

Zaterdag, 10 maart 2007 - NIJMEGEN - Zwaar leunend op krukken strompelde Miranda Boonstra gisteravond naar het erepodium in het Goffertstadion. Een hectische week werd fraai bekroond met de uitverkiezing tot Nijmeegs sporter van het jaar 2006.

"Afgelopen maandag ben ik geopereerd aan de hiel. Sinds Gotenburg heb ik daar last van gehad. Een chronische ontsteking vanwege een vergroeiing. We hebben het eerst op andere manieren geprobeerd. Maar uiteindelijk ben ik met mijn sportarts, Peter Vergouwen, tot de conclusie gekomen dat een operatie maar de oplossing moest zijn."


 De 34-jarige Boonstra, die woont in het Willemskwartier, verbeterde in 2006 tweemaal het Nederlands record op de 3000 meter steeple chase. De atletiekbond selecteerde haar voor het WK in Gotenburg. Tot ieders verrassing haalde zij de finale. Zonder pretenties ging zij daarin van start. Een nare, ongelukkige val, maakte haar kansloos.


 "Topsport is niet gezond", riep Boonstra gekscherend toen sportwethouder Paul Depla haar feliciteerde. 'Sporten in Gezonde Stad Nijmegen', was het thema van het sfeervolle gala dat traditioneel de verkiezing omlijstte. Boonstra volgde turnster Suzanne Harmes op. Zij vond het een vreemde wedstrijd. "Mijn tegenstanders kende ik nauwelijks." Judoka Miriam Polak en taekwondo-specialist Patrick Stevens drongen ook door tot de slotronde in De Goffert.


Naast Boonstra kregen meer sporters een prijs. De jury riep de amazones van de Mazeppa's, in Neerbosch gehuisveste hippische vereniging, uit tot sportteam van het jaar. Strijdlustig beklommen de zeven het podium. Zij behaalden het Nederlands kampioenschap dressuur in de M-klasse.


De piepkleine Julia Bombach mag zich jeugdsporter 2006 noemen, en haar leeftijdgenoten van de C1 van volleybalvereniging Pegasus jeugdsportteam.


De niet prestatief gerichte fairplayprijs kwam terecht bij Khalid Mansouri, manager van futsalteam Chabbab Hees. Jan en Thea Muis, sinds mensenheugenis vrijwilliger bij voetbalvereniging Blauw Wit, gaan 11 juni in het EK onder 21 in De Goffert de wedstrijd Servië-Italië bijwonen. Een van de onderdelen van de vrijwilligersprijs.

Bron: Gelderlander


Website door Siteraise