De Gelderlander: Drie Nederlanders op eerste dag EK judo

(Jeroen Mooren. ANP)

MONTPELLIER 24 april 2014 - Jeroen Mooren gaat op de openingsdag van de Europese kampioenschappen judo in Montpellier op jacht naar zijn derde EK-medaille. De 28-jarige judoka pakte in de categorie tot 60 kilogram al brons in 2010 (Wenen) en 2012 (Tsjeljabinsk). Mooren trof het echter niet bij de loting, want hij moet het donderdag in de eerste ronde opnemen tegen tegen de Russische titelverdediger Beslan Moedranov.

In dezelfde klasse komt ook Mikos Salminen uit. De judoka uit Haarlem treft als eerste Nuno Carvalho uit Portugal. Carla Grol is de enige Nederlandse vrouw die op de eerste dag van het EK in actie komt, in de categorie tot 57 kilogram. Het zusje van Henk Grol, de olympische medaillewinnaar die vanwege een voetblessure ontbreekt in Montpellier, start met een partij tegen de Russische Irina Zabloedina. Grol won in februari nog zilver op de European Open in Sofia.

Potentiƫle medaillewinnaars als Anicka van Emden (-63 kg), Kim Polling (-70 kg), Marhinde Verkerk (-78 kg) en Dex Elmont (-73 kg) komen vrijdag en zaterdag pas in actie.

Bron: De GelderlanderWebsite door Siteraise