De Gelderlander: Judoka Mooren baalt na vijfde plaats in Tokio

13 december 2010 - TOKIO - Judoka Jeroen Mooren (25) van Top Judo Nijmegen is zaterdag als vijfde geƫindigd op het Grand Slam-toernooi van Tokio.De als tweede geplaatste Nijmegenaar verloor in de categorie tot 60 kilo in de kwartfinale met ippon van de Japanner Hirofumi Yamamoto.

De klasse van Mooren werd gedomineerd door judoka's uit het thuisland. Yamamoto, die slechts 25e op de wereldranglijst stond, won het grote toernooi. Het zilver en de twee bronzen medailles gingen respectievelijk naar zijn landgenoten Toru Shishime, Takeshi Matsuki en Shinji Kido.

Ook in de andere gewichtsklasses regende het medailles voor de Japanners. Iets te veel als het aan Mooren lag. 'Hoop op wat meer afwisseling morgen', twitterde hij vanuit het land van de rijzende zon. En ook: 'Wat heb ik toch een hekel aan vijfde plaatsen.' Daarmee sloeg hij de spijker op de kop, want het was de derde keer dit jaar dat Mooren een podiumplek bij een wereldbekerwedstrijd net misliep.

In ieder geval leverde de prestatie de Nijmegenaar nog veertig punten op voor de wereldranglijst, waarop hij de top vijf nadert. Voorlopig ruim voldoende voor plaatsing voor de Olympische Spelen, maar de kwalificatiereeks is nog lang niet ten einde.

Ook Robby van Laarhoven kwam in actie in Tokio. De Tilburger, die in teamverband uitkomt voor Top Judo Nijmegen, verloor in de eerste ronde van de Japanner Yuya Yoshida. Door het nieuwe knock-outsysteem zat er voor Van Laarhoven geen herkansingsronde in.

Bron: De Gelderlander

Website door Siteraise