De Gelderlander: Judoka's stranden snel bij Grand Prix in China

NIJMEGEN 20 december 2010 - De Nijmeegse judoka Jennifer Kuijpers (-78 kilo) is zaterdag bij de GP China niet verder gekomen dan de tweede ronde.

Daarin verloor ze met waza-ari van de Canadese Catherine Roberge. Zij legde het vervolgens weer af tegen de Nederlandse oud-wereldkampioene Marhinde Verkerk, die uiteindelijk brons pakte.


Kuijpers, die in de eerste ronde een bye had, scoorde door de vroegtijdige uitschakeling geen punten voor de wereldranglijst, waarop ze vóór het toernooi in de Chinese stad Qingdao 58e stond.


Ook Robby van Laarhoven (-90 kilo), die in teamverband uitkomt voor Top Judo Nijmegen, had zich de Grand Prix in Azië anders voorgesteld. Hij moest in de tweede ronde buigen voor de Italiaan Lorenzo Bagnoli. In de ronde daarvoor had hij nog wel afgerekend met de Chinees Jizhao Zheng.


Op vrijdag had Miriam Polak, eveneens van Top Judo Nijmegen, al een baaldag. Zij delfde het onderspit tegen de Japanse Chiho Kagaya, die na drie winstpartijen pas in de finale de mindere was van de Française Priscilla Gneto.

Bron: De Gelderlander


Website door Siteraise