De Gelderlander: Van Laarhoven wint Hamburg, Polak brons

HAMBURG 9 augustus 2010 - Judoka Miriam Polak (-52 kg.) van Top Judo Nijmegen (TJN) heeft gisteren brons behaald op het B-toernooi van Hamburg.

Robby van Laarhoven, die in teamverband uitkomt voor TJN, was op zaterdag al goed voor goud in de klasse tot 90 kilogram.


Voor Van Laarhoven is de zege in Hamburg een heel bijzondere. Nadat hij afgelopen seizoen aan een zware rugblessure werd geopereerd, was het nog maar de vraag of hij weer zou kunnen judoën op topniveau. De Brabander, die gecoacht wordt door Jan de Rooij uit Goirle, legde zich niet neer bij dat vooruitzicht, maar knokte zich terug. Hij ging een gewichtsklasse hoger judoën (van -81 naar -90) en boekte al twee keer resultaat. Naast de gouden medaille van Hamburg, won hij in juni al brons op het B-toernooi van Celje in Slovenië.


Het evenement in Hamburg stond vorig jaar nog te boek als een Grand Slam, het hoogste internationale niveau. Dit jaar verloor het toernooi die status. B-toernooien tellen niet mee voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen, maar zijn dikwijls sterk bezet. Zo stonden er in Hamburg meerdere olympische medaillewinnaars op de mat.

Bron: De Gelderlander


Website door Siteraise