De Gelderlander: Verkerk pakt goud in Rome

3 oktober 2011 - ROME - Judoka Marhinde Verkerk heeft gisteren bij het wereldbekertoernooi in Rome goud veroverd in de klasse tot 78 kilogram.De Nederlandse versloeg in de finale de Française Geraldine Mentouopou op ippon.

In de halve eindstrijd rekende Verkerk ook af met een judoka uit Frankrijk. Ze won daarin van Stephanie Possamai. De wereldkampioene van 2009 rekende op weg naar de eindstrijd verder af met Omri Kenyon uit Israël en de Italiaanse Debora Vendrame.

Birgit Ente (-48 kg) en Esther Stam (-63 kg) behaalden zaterdag beiden brons in de Italiaanse hoofdstad. Ente won in haar slotpartij van de Française Aurore Climence op ippon. Stam won met een yuko van de Duitse Martyna Trajdos Voor Jennifer Kuijpers (-78 kg) en Carola Uilenhoed (+78 kg) zat het toernooi er na de eerste partij op. Kuijpers was niet opgewassen tegen de Spaanse Raquel Prieto Madrigal en zwaargewicht Uilenhoed kwam te kort tegen Kelly Mathe uit Frankrijk.

Danny Meeuwsen pakte zilver bij het wereldbekertoernooi in Liverpool.  In de finale van  de klasse tot honderd kilogram ging de Nijmegenaar onderuit tegen de Duitser Benjamin Behrla. Meeuwsen verloor de partij op ippon.

 Mikos Salminen werd in Liverpool derde  in de klasse tot zestig kilogram. De Nederlandse judoka, nog nooit eerder zo ver gekomen, versloeg in de partij om brons de Fransman Issam Nour met klein verschil, yuko.

Salminen werd, na zeges op de Duitser Danny Paul Kiel en de Braziliaan Felipe Kitadai, naar de herkansing verwezen door de Sloveen Matjaz Trbovc. Hij bereikte vervolgens de medaillestrijd ten koste van de Marokkaan Yassine Moudatir door na anderhalve minuut een vol punt te maken. Jasper de Jong (-66 kg) belandde in Engeland naast het erepodium. Hij eindigde door een afsluitende nederlaag tegen Tomasz Kowalski als vijfde. Neal van de Kamer (-73 kg) verloor in de eerste ronde met een yuko van Jordan Amoros.

Bron: De Gelderlander

Website door Siteraise