De Gelderlander: Zonder topsporthal trekt hogeschool zich terug

30 maart 2011 - NIJMEGEN - Het was nauwelijks verrassend te noemen dat dinsdagavond in het stadhuis vrijwel alleen positieve verhalen te horen waren over het Topsport- en Innovatiepark (TIP) bij het Goffertstadion in Nijmegen. Voor de tweede hoorzitting waren namelijk alleen voorstanders uitgenodigd van dit project dat topsport met onderwijs en gezondheidinstellingen moet verbinden.


Ron Bormans, voorzitter van de raad van bestuur van de Hogeschool van Arnhem Nijmegen was heel helder. "We gaan aan de slag bij de Goffert of de HAN trekt zich terug." De hogeschool koppelt de nieuwe instelling (1.600 studenten) voor opleidingen die met sport en beweging te maken specifiek aan de Goffert. Lukt dat niet, dan kiest de HAN voor het onderbrengen van die studies bij bestaande instituten in de stad. "Dan missen we de unieke kans dat uit de verbinding met de sport en de medische sector nieuwe innovaties te voorschijn komen."

De verschillende woordvoerders van de (zaal)sportclubs en de onderwijsinstellingen lieten nadrukkelijk horen 'samen uit samen thuis'. Het TIP komt bij het Goffertstadion of het komt er niet. Juist de verbinding met NEC, dé topsportclub van de stad, is essentieel voor de anderen. Of het nu om de zaalsportclubs gaat of de onderwijsinstellingen. 

De zaalsportclubs hadden nog een andere boodschap voor de politici. Als het topsporthuis bij het Goffertstadion niet doorgaat, zal Topjudo Nijmegen, basketbalclub Magixx, turnvereniging De Hazenkamp en volleybalclub Vocasa alsnog bij de gemeente aankloppen voor de vernieuwing van hun bestaande accommodaties. Want die zijn afgeschreven of toe aan uitbreiding.

De TIP-discussie krijgt eind april een vervolg in de gemeenteraad.

Bron: De Gelderlander
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/zonder-topsporthal-trekt-hogeschool-zich-terug-1.2230361


Website door Siteraise