De Stentor: Mooren tevreden over judo-optreden in Parijs

12 februari 2007 - APELDOORN - Jeroen Mooren is zonder medaille teruggekeerd van het Super A - toernooi in Parijs, het sterkste judotoernooi ter wereld. Toch blikte het judotalent tevreden terug op zijn prestaties.Hoewel hij geen beslag wist te leggen op de prijzen, was Mooren niet ontevreden over zijn optredens in de Franse hoofdstad. "Ik heb tegen een groot aantal toppers gevochten en wilde kijken waar ik stond. Na deze wedstrijden weet dat ik dicht tegen die top aanzit.''

 Zo versloeg Mooren in Parijs de oud wereldkampioen bij de junioren, de Hongaar Burjan. Ook tegen de Koreaan Choi legde Mooren een goede partij op de mat.

 "Het ging heel goed, tot ruim twee minuten voor tijd. Toen kreeg ik een belangrijk punt tegen, dat me uiteindelijk fataal werd. Tegen dit soort jongens mag je eigenlijk geen steekjes laten vallen, dat gebeurde helaas wel'', wist Mooren waar de schoen wrong.

 Door het judo├źn in het sterke deelnemersveld weet Mooren in ieder geval waar hij de komende periode samen met zijn coach aan moet werken.

 In de tussentijd moet de judoka ook in de schoolbanken nog volop aan de bak. Hij studeert geneeskunde in Nijmegen. Maar de studie valt volgens het judotalent prima te combineren met de sport. "Ik heb wel wat vertraging opgelopen, maar doorgaans zijn de judowedstrijden toch in het weekend, dus het valt wel te doen.''

 Veel tijd om te studeren en te trainen heeft Mooren niet. Volgende week staat de World Cup in het Hongaarse Boedapest al weer op het programma.

Bron: De Stentor

Website door Siteraise