Dit jaar geen medailles voor STJN op NK senioren

1 oktober 2017 - Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor senioren zijn de judoka's van Top Judo Nijmegen er niet in geslaagd om een podiumplaats te behalen. Oud STJN-er Geke van den Berg pakte wel een medaille. Zij werd derde in de -63kg gewichtsklasse.
Guusje Steenhuis, die voor dit NK uitkwam in de +78kg samen met nog slechts 3 tegenstanders, won al haar partijen overtuigend en pakte de Nationale titel.

STJN-ers op zaterdag
Op zaterdag kwamen Niek Verhorstert en Tom de Wildt in de -66kg gewichtsklasse op de mat. Beiden wonnen knap hun eerste partij. Niek Verhorstert won van Luc van Hal, Tom de Wildt van Diego Klamer. De tweede partij werd echter door hen beiden verloren.
Niek Verhorstert kwam uit tegen Yannick van der Kolk die uiteindelijk in de finale verloor van Matthijs van Harten. Tom de Wildt verloor van de latere nummer 3, Joeri van Opstal.
Voor Tom restte er verrassenderwijze geen herkansing, voor Niek wel. Niek won van Diego Klamer, maar moest vervolgens het onderspit delven tegen Luc van Hal, waar hij eerder op het NK van had gewonnen. Hij werd daarmee zevende.

STJN-ers op zondag
Op zondag moesten Thomas Jaspers (-90kg) en Kristaan Laumen (+100kg) de strijd aan voor de Nederlandse titel. Thomas Jaspers verloor zowel zijn eerste partij (tegen Dax Biesbroeck) en in de herkansing ook zijn tweede partij (tegen Sjoerd Riddersma).
Zwaargewicht Kristiaan Laumen had in de eerste ronde een bye, maar verloor daarna van Timo Lesterhuis. In de herkansing trof hij Rick Zomer, maar ook hier wist hij niet van te winnen. Beide wedstrijden werden echter pas in de golden score verloren. Wat zat hij er dicht bij.
Daarmee was de ook laatste judoka van Top Judo Nijmegen klaar op het NK. 

Website door Siteraise