Drie Nederlands kampioenen op NK -15 jaar

8 maart 2015 - Afgelopen zaterdag zijn in Eindhoven de Nederlandse Kampioenschappen in de -15 leeftijdscategorie gehouden. Top Judo Nijmegen wist maar liefst vijf medailles mee naar huis te nemen. Pleun Broekhuizen, Jilke Ripping en Jaïr Reinartz werden Nederlands Kampioen! Tim van Kleef won een zilveren medaille en Alexe Wagemaker mocht een bronzen plak in ontvangst nemen.

Top Judo Nijmegen, die met 13 judoka’s naar Eindhoven afreisde behaalde maar liefst een 38% score. Vijf van de 13 deelnemende judoka’s vielen in de prijzen.
Pleun Broekhuizen (-48kg) moest in de finale tegen Dagmar van Wonderen en won deze partij. Pleun Broekhuizen won voor het eerst een medaille op een NK en meteen een gouden!
In dezelfde leeftijdscategorie was voor Marit van Kerkhof na vier partijen (2 winst, 2 verlies) het NK over.

Jaïr Reinartz, vorig jaar al knap tweede, ging als topfavoriet in de -46kg gewichtsklasse de Nederlandse Kampioenschappen in. Het dan ook waar maken is een klasse-prestatie. Jaïr won in de finale van Indy Timmers. In dezelfde klasse won Max Arts zijn eerste twee partijen, maar verloor daarna twee wedstrijden. Hij werd negende.

Tim van Kleef trof in de -55kg finale aartsrivaal en trainingspartner Koen Heg van Bushi Arnhem. Koen Heg die tijdens het afgelopen DK ook in de finale won van Tim, trok ook nu weer aan het langste eind. Tim van Kleef pakte op zijn derde NK niettemin een welverdiende zilveren plak. Luca de Waal verloor in dezelfde gewichtsklasse in de kwartfinale van Van der Huls, die daarna in de halve finale een prooi was voor Tim van Kleef. Luca won vervolgens wel zijn volgende wedstrijd en mocht strijden voor het brons. Helaas werd die wedstrijd verloren, maar Luca de Waal behaalde wel een mooie 7e plaats.

Alexe Wagemaker evenaarde haar resultaat van vorig jaar, toen ze als eerste jaars -15 ook al een bronzen medaille mocht omhangen. De halve finale verloor Alexe Wagemaker ongelukkig met een shido, maar in de strijd om de derde plaats (-40kg) won ze glansrijk van Laura Daniels.

In de middag kwamen ook nog zes judoka’s van Top Judo Nijmegen op de mat.
Jilke Ripping werd Nederlands Kampioen in de -63kg klasse. Na vier winstpartijen stond ze in de finale. Daar was ze na 65 seconden klaar. Ze won met ippon van Fien de Kok.Tycho Dams en Thom van der Ree deden belangrijke ervaring op tijdens hun eerste NK. Tycho Dams (-34kg) verloor zijn eerste partij, won de volgende, maar verloor daarna toch. Thom van der Rhee uitkomend in dezelfde gewichtsklasse verloor er twee. Rick Janssen (-60kg) moest na vier partijen de mat verlaten. Hij won twee partijen en verloor er ook twee. Renee Maas (-36kg) werd dit jaar negende. Zij verloor haar eerste partij, won er drie, maar moest haar vijfde wedstrijd gewonnen geven. Vorig jaar werd zij nog vijfde. Ivana Hooijmans (-32kg) verloor twee partijen op haar eerste NK.

Website door Siteraise