Fantastische zilveren EK-medaille Guusje Steenhuis

23 april 2016 - De 23-jarige Guusje Steenhuis (-78kg), oud-judoka van Top Judo Nijmegen, heeft vandaag tijdens de Europese Kampioenschappen in het Russische Kazan een fantastische zilveren medaille behaald. De uit Grave afkomstige judoka pakte vorig jaar nog EK-brons, dit jaar staat ze een treetje hoger.

Guusje Steenhuis, als tweede geplaatst, was de eerste partij vrijgeloot. Vervolgens won ze met ippon van zowel Daria Pogorzelec (Pol) als Abigel Joo (Hun). In de halve finale kwam ze de sterke en als zesde geplaatste Britse Natalie Powell tegen. Guusje Steenhuis won met waza-ari.
In de finale moest Guusje het helaas op straffen afleggen tegen de als eerste geplaatste Audrey Tcheumeo (Fra). Steenhuis en Tcheumeo troffen elkaar vier keer eerder. Beiden wonnen twee keer. Maar vandaag ging na vier straffen de winst met ippon naar de Francaise.
 

Guusjes Steenhuis behaalde een prachtige tweede plaats, maar de druiven zullen niettemin zuur smaken. De als vierde geplaatste Marhinde Verkerk eindigde het EK op een zevende plek, maar mag niettemin naar de Olympische Spelen in Rio.

Tessie Savelkouls
Voor oud-STJNer Tessie Savelkouls (+78kg) was het na haar eerste partij voorbij. Tessie verloor op straf haar wedstrijd van de Duitse Carolin Weiss.

Website door Siteraise