Geke van den Berg pakt Europese titel -23!

12 november 2017 - Greep ze vorig jaar nog net naast een medaille tijdens de Europese Kampioenschappen in de -23 leeftijdscategorie, gisteren lukte het oud STJN-er Geke van den Berg wel. Ze pakte niet alleen een medaille, maar werd zelfs Europees kampioen!
In de STJN-geschiedenis lukte dat in deze leeftijdscategorie eerder ook al Jeroen Mooren (2005) en Tessie Savelkouls (2014).

In Podgorica, de hoofstad van Montenegro, worden dit weekend de -23 Europese Kampioenschappen gehouden. De Groesbeekse judoka, die in de -63kg klasse uitkomt, won haar eerste twee partijen redelijk eenvoudig. De eerste partij won ze binnen 1.15 met ippon van Michaela Kulikova (CZE). In de tweede partij deed ze het nog sneller. Na 42 seconden was haar partij tegen de Roemeense Stefania Adelina Dobre voorbij. In de halve finale was waza-ari voldoende voor winst tegen Inbal Shemesh uit Israƫl, maar moest ze wel de volle 4 minuten aan de bak. De finale tegen de Russin Kamila Baurova werd heel spannend. Na de reguliere 4 minuten was de partij nog puntloos. De golden score moest een winnaar uitwijzen. Geke van den Berg won uiteindelijk via een houdgreep de finale en kon zich daarmee tot Europees Kampioene kronen.
Voor alle resultaten, klik hier.

Van harte gefeliciteerd Geke, we zijn trots op jou!

Website door Siteraise