Gelderse sportverkiezingen in 't Mozaïek: nominatie Miriam Polak

3 januari 2003 - De Gelderse sportverkiezingen, die dit jaar op 31 januari 2003 plaatsvinden, zullen in 't Mozaïek in Wijchen gehouden worden.

De Gelderse Sport Ontmoeting wordt georganiseerd door het Olympisch Steunpunt Gelderland. Tijdens de Gelderse Sport Ontmoeting zullen prijzen uitgereikt worden aan de Gelderse sportman, de Gelderse sportvrouw en Gelderse sportploeg van het jaar 2002.

Ook vindt er op deze avond de verkiezing van het Sporttalent 2002 plaats en wordt "de Sprong" uitgereikt; een prijs voor een persoon of organisatie die zich in 2002 verdienstelijk heeft gemaakt voor de Gelderse sport.

Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de Gelderse sportpers, NOC*NSF,Sportfonds Leo van de Kar en de Gelderse Sport Federatie, heeft uit een groot aantal voordrachten de volgende sporters genomineerd:

  • "Klompé en Rupp" Sportman 2002: Jan Bos (schaatsen), Gerard van Velde (schaatsen) en Kenny van Weeghel (rolstoelatletiek).
  • "Klompé en Rupp" Sportvrouw 2002: Brenda Beenhakker (badminton), Renske Endel (turnen), Mirjam Polak (judo)
  • "ASN" Sportploeg 2002: AGOVV (voetbal), Eiffel Towers (basketball) en de Gelderse deelneemsters aan het WK zitvolleybal (zitvolleybal)
  • "De Gelderlander" Talent jongen 2002: Theo Bos (baanwielrennen), Robert Gesink (wielrennen) en John Keetman (zwemmen)
  • "De Gelderlander" Talent meisje 2002: Sanne Keizer (volleybal), Susan Kuijken (atletiek) en Bibiane Schoofs (tennis)


De sportman, -vrouw en -ploeg zullen worden gekozen door topsporters uit Gelderland,terwijl de talenten via de infobox van het dagblad De Gelderlander gekozen zullen worden.

Bron: Wijchenonline

Website door Siteraise