Goud en zilver in Erfurt, brons in Bremen

ERFURT 20 maart 2011 - Tessie Savelkouls heeft met grote overtuiging de 20e Internationale Thüringen-Pokal gewonnen. Met vier overwinningen op Ippon liet ze er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was bij de dames in de +78kg. De Kazachstaanse Yerzhanova, Istelina Silva uit Brazilië, landgenote Inge Ekenhorst en de Duitse Carolin Weiss werden aan de zegekar gebonden.

Ook Guusje Steenhuis kwam sterk voor de dag in Erfurt. Julia Drechsler (GER), Talita Morais (BRA) en Zamzagul Faizollanova (KAZ) werden allemaal voortijdig verslagen. In de halve finale won Steenhuis -die net op de weg terug is van een nekblessure- met waza-ari van Marie Branser (GER). In de finale ontmoette Steenhuis de sterke Duitse Julia Tillmanns, die helaas te sterk bleek, zilver voor Steenhuis.

Jessie Wismans liet zien nog steeds goed mee te kunnen in een sterk bezet toernooi. In de klasse tot 48kg. pakte zij een verdienstelijke 7e plaats en eindigde als beste Nederlandse. Nederland eindigde als tweede in het landenklassement. Erik Stunnenberg nam daarvoor de prijs in ontvangst. De dames -17 kwamen helaas niet in de buurt van de prijzen. De dames bleven na zaterdag in Thüringen voor een internationaal trainingskamp.

Op het sterk bezette internationale toernooi in Bremen pakte Boyd Derks een derde plaats bij de heren tot 73 kg. Hij deed daarmee goede zaken voor zijn ranking. Vandaag komen in Bremen de mannen tot 20 jaar in actie.

Website door Siteraise