Guusje Steenhuis en Tessie Savelkouls winnen Dutch Open

EINDHOVEN 15 januari 2011 - Tijdens het eerste meetmoment van het jaar hebben Guusje Steenhuis en Tessie Savelkouls gelijk hun visitekaartje afgegeven. Onder toeziend oog van bondscoach Mark Huizinga wonnen beide dames hun gewichtsklasse tijdens het Matsuru Dutch Open Espoir.

Guusje won vier partijen op rij en liet geen twijfel bestaan wie er de sterkste van Nederland is in de -78 kg. Tessie Savelkouls maakte haar favorietenrol in de +78 kg. volledig waar en won drie partijen op rij. Ook de heren van Top Judo Nijmegen vielen in de prijzen: Djeremy Harmsen pakte het brons bij de heren tot 100 kg en werd tweede Nederlander. Talet Ozturk werd derde bij de zwaargewichten en deelde de plaats van beste Nederlander.

Sam Mekaoui was dicht bij een finaleplaats in de klasse -66 kg. De toegekende Ippon werd echter teruggedraaid, waarna de Pool Kielbasinski in de Golden Score alsnog de winst naar zich toe trok. Sam werd uiteindelijk vijfde. Bij de jongens tot 15 jaar pakte Thom Engelen, namens Derks Sport, een knappe 5e plaats in de -34 kg.

Website door Siteraise