HAN: HAN-studente Pedagogiek en judoka Tessie Savelkouls: Topsporter van 2014

10 december 2014 - Tessie Savelkouls, judoka en HAN-studente Pedagogiek, is op het jaarlijkse NSSR Sportgala uitgeroepen tot Topsporter van 2014. Zij won in november goud op het EK Judo onder 23 jaar. De Duitse topschaatster Katja Franzen, studerend aan HAN Fysiotherapie, greep naast de prijs in die categorie.

De prijs 'Topsporter van het jaar 2014' is uitgereikt door voormalig topsporter en voorzitter van de NSSR, Kim-Nhat Pham. Rugbyer Coen van Rossum, judoka Tessie Savelkouls en schaatsster Katja Franzen waren in deze categorie genomineerd. In 2013 won Franzen de felbegeerde prijs, maar in 2014 ging Savelkouls er met de winst vandoor. Foto © Mike Ruth, ANS

De prijs 'Topsporter van het jaar 2014' is uitgereikt door voormalig topsporter en voorzitter van de NSSR, Kim-Nhat Pham. Rugbyer Coen van Rossum, judoka Tessie Savelkouls en schaatsster Katja Franzen waren in deze categorie genomineerd. In 2013 won Franzen de felbegeerde prijs, maar in 2014 ging Savelkouls er met de winst vandoor. Foto © Mike Ruth, ANS.

Uitslag Nijmeegse sporters van 2014

De sporters uit Nijmegen werden door de sportverenigingen genomineerd. De stem van de jury telde voor 40% mee. De jury bestond uit:

  • Rob Cuppen (directeur Universitair Sportcentrum Nijmegen)
  • Joris Hermans (instituutsdirecteur HAN Instituut Sport- en Bewegingsstudies)
  • Theo Engelen (nieuwe rector magnificus van de Radboud Universiteit)

Daarnaast mochten alle studentensportverenigingen die zijn aangesloten bij de NSSR een stem uitbrengen, dit telde voor 30% mee. Tot slot telde de open stemming voor alle studenten van de Radboud Universiteit en de HAN ook voor 30% mee. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse sportgala, georganiseerd werd door de Nijmeegse Studenten Sport Raad opent in een nieuw venster(NSSR).

Hierbij een lijstje opent in een nieuw venster(pdf) van alle winnaars:

  • Topsporter van het jaar: Tessie Savelkouls (judo)
  • Sporter van het jaar: Steven Jonis (kickboksen)
  • Sportster van het jaar: Renske van Os (atletiek/meerkamp)
  • Sportteam van het jaar: Hydrofiel Dames 1 (zwemmen/waterpolo)
  • Coach/trainer van het jaar: Hanka Venselaar (paaldansen)
  • Vrijwilliger: Mieke van der Zwaag (rugby)

Bron: HAN


Website door Siteraise