Jaïr Reinartz winnaar, Jilke Ripping tweede op Matsuru Dutch Open Espoir Eindhoven

EINDHOVEN 11 januari 2015 - De 13-jarige Jaïr Reinartz heeft afgelopen weekend de eerste prijs gewonnen op het Matsuru Dutch Open Espoir, hét internationale judotoernooi in Eindhoven. Bij de meisjes -15 jaar, stonden Jilke Ripping (-63kg), Pleun Broekhuizen (-48kg)en Alexe Wagemakers (-40kg) ook op podium. Zij werden respectievelijk tweede, derde en derde.Het toernooi in Eindhoven is het grootste judotoernooi in Nederland.

Jaïr Reinartz, die bezig is aan een sterk seizoen werd vorig jaar nog vijfde, maar kon nu na 6 overwinningen de titel in de -46kg gewichtsklasse op zijn naam schrijven. In de finale was hij te sterk voor de Belgische Amiran Gizoyev. In zijn kielzog verloor Tim van Kleef (-55 kg) na drie goede partijen, de halve finale en de wedstrijd om het brons en behaalde daarmee een mooie vijfde plaats. Tim van Kleef moest vorig jaar nog genoegen nemen met een zevende plek.

Van de overige judoka's wisten Swen Peek (-50kg-15 jaar) en Tim Wekking (-46kg-15 jaar) het dichtst in de buurt van de medailles te komen.Jilke Ripping kan ook terugkijken op een sterk toernooi. Alleen de Duitse Ruffaele Ugl was uiteindelijk in de finale te sterk voor haar. Jilke Ripping was daarmee de beste Nederlandse judoka in deze klasse. Datzelfde gold voor winnares van het brons in de -48 gewichtsklasse, Pleun Broekhuizen. Voor haar eindigde een Duitse en een Engelse judoka. Alexe Wagemakers, die vorig jaar de titel nog binnen haalde, kreeg nu meer tegenstand van een aantal Nederlandse judoka’s, maar werd niettemin knap derde; weer een fantastische prestatie.

Top Judo Nijmegen deed met maar liefst 21 judoka’s mee op dit sterke toernooi.

Website door Siteraise