Jaspers en Laumen op podium 41ste Internationaal Toernooi Venray

4 juni 2015 - Het is jaarlijks een flinke klus om op tijd ingeschreven te zijn voor het befaamde Internationale Toernooi in Venray. Op 1 januari j.l. ging de inschrijving wererldwijd open en aan het eind van de middag was het maximum van 1400 aanmeldingen al bereikt (850 op zaterdag, 550 op zondag). Voor het Toernooi 2015 hebben zich uiteindelijk 306 clubs ingeschreven uit 38 verschillende landen, o.a. uit Frankrijk, Belgie, Duitsland en Engeland.

Top Judo Nijmegen wist uiteindelijk voor 9 judoka’s een plekje te bemachtigen. Twee van hen, de beide senioren Rick Jaspers en Kristiaan Laumen vielen in de prijzen. Ze werden respectievelijk tweede en eerste.

De deelnemers van Top Judo Nijmegen waren:
In de U15 leeftijdscategorie:
- Tim van Kleef (-55kg)

In de U18 leeftijdscategorie:
- Jesse Bekema (-73kg)

In de U21 leeftijdscategorie:
- Yaniek van Aken (-57kg)
- Tom van Gammeren (-81kg)
- Tom de Wildt (-66kg)

Bij de senioren:
- Rick Jaspers (-90kg)
- Kristiaan Laumen (+100kg)

Op zaterdag kwam Tim van Kleef op de mat. Het jonkie van het Nijmeegse gezelschap had eerder op de dag zijn team al geholpen met het binnenhalen van een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen U15 teams. Tim van Kleef uitkomend in een grote poule (40 judoka’s uit 10 verschillende landen) won nog wel zijn eerste partij, maar bij zijn tweede en derde partij was de koek op.

Op zondag waren de oudere judoka’s van Top Judo Nijmegen aan de beurt. Ook bij hen was het weer een sterk bezet toernooi met veel sterke buitenlandse tegenstanders. Yaniek van Aken (weer op de mat!), Willem Bernards, Tom van Gammeren, Jesse Bekema, Ylja van Son en Tom de Wildt hebben hun best weer gedaan. Geen van hen wist echter in de prijzen te vallen, Tom de Wildt had daarbij last van “wat vreemde” beslissingen van de scheidrechters.

Dat was anders voor Rick Jaspers (-90kg) en Kristiaan Laumen (+100kg). Rick Jaspers trof een groep met tegenstanders uit Engeland, Frankrijk, Zwitserland en Nederland. Hij judode een prima toernooi, verloor de finale van Michel Verhagen de Nederlands kampioen en pakte een verdienstelijke zilveren medaille.

Kristiaan Laumen maakte korte en metten met de tegenstanders die hij tegenkwam en pakte goud.

Website door Siteraise