Jayme Mata behaalt fantastische negende plek in Rio

7 augustus 2016 - Jayme Mata heeft op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een fantastisch gedeelde negende plek behaald! Met een bye, een winstpartij en een verliespot deed hij het geweldig.

Mahit
In tegenstelling tot Jeroen Mooren had STJN-judoka Jayme Mata wél een hele gunstige loting. Jayme Mata had in de eerste ronde net als Jeroen een bye, maar trof in de tweede ronde de nummer 315 van de wereldranglijst, Joe Mahit uit het onbekende Vanuata. Jeroen Mooren daarentegen moest het tegen de latere Olympische kampioen opnemen, Beslan Mudranov uit Rusland.

Zoals gehoopt en verwacht won Jayme Mata zijn eerste partij van Joe Mahit. Na wat af tasten over en weer, maakte hij na 2.03 vakkundig met ippon een eind aan de partij tegen de lager geklasseerde judoka. Bekijk hier nog eens deze wedstrijd.


Sobirov
In de derde ronde was het echter andere koek. Zijn tegenstander was namelijk Rishod Sobirov uit Uzbekistan, de nummer 11 op de meest recente World Ranking List, maar ook de winnaar van 2 keer Olympisch brons, tweevoudig wereldkampioen (2010 en 2011) en vorig jaar nog derde van de wereld. Een onmogelijke taak voor Jayme Mata, die 196 op de ranking staat. Dat bleek ook, want in 27 seconden won Sobirov met ippon.

Negende plaats
Jayme Mata die tijdens de Olympische Spelen in Londen eindigde op een gedeelde 17e plaats, mag nu naar huis met een geweldige gedeelde 9e plaats.

Top Judo Nijmegen is supertrots op hun judoka en penningmeester.
Fantastisch gedaan Jayme, gefeliciteerd!

Website door Siteraise