JBN: Brons voor damesteam op wereldkampioenschappen junioren

27 oktober 2015 - Op de laatste dag van de wereldkampioenschappen onder 21 jaar heeft het Nederlandse damesteam een bronzen medaille gewonnen. Het team won met 3-2 van het damesteam uit Zuid-Korea. Dewy Karthaus, Geke van den Berg en Sanne van Dijke wonnen alle drie hun wedstrijd op ippon waardoor het Nederlandse team zich verzekerde voor de medaille.

De eerste ronde moesten de Nederlandse dames tegen Brazilië. Géneviève Bogers (-52 kg) verloor de eerste wedstrijd en viel daarna met een schouderblessure uit. De wedstrijd daaropvolgend, onder leiding van Dewy Karthaus (-57 kg), werd gewonnen. In de derde ronde kwam Geke van den Berg (-63 kg) snel op voorsprong met yuko maar wist haar Braziliaanse tegenstander terug te komen. In de golden scoorde Van den Berg snel waza-ari en won de wedstrijd. De vierde en vijfde wedstrijd wonnen zowel Sanne van Dijke (-70 kg) als Larissa Groenwold (+70 kg) snel waardoor Nederland zich plaatste voor de kwartfinale.

In de kwartfinale namen Amber Gersjes, Dewy Karthaus, Geke van den Berg, Sanne van Dijke en Larissa Groenwold het op tegen Duitsland. Eerder dit jaar, op de Europees kampioenschappen, moesten de Nederlandse dames het ook opnemen tegen Duitsland en toen werd het 3-2 voor Duitsland. Vandaag kregen de Nederlanders geen grip en verloren de kwartfinale met 5-0.

Na de verloren kwartfinale kregen de dames de mogelijkheid om via de herkansingsronde terug te komen. De Nederlanders namen het op tegen Australië, die in de kwartfinale van Japan hadden verloren. Amber Gersjes, die eigenlijk in de klasse tot 44 kilogram judoot, won de eerste ronde. De vier wedstrijden daaropvolgend werden ook gewonnen waardoor de Nederlands zich konden opmaken voor de strijd om brons.

Bron: JBN

Website door Siteraise