JBN: Dag 3 WK junioren: BRONS KUIJPERS

Santo Domingo 14 oktober 2006 - Op dag 3 van de wereldkampioenschappen junioren in Santo Domingo komen twee Nederlandse judoka's in actie. Het betreft Jennifer Kuijpers in de klasse -70kg en Judith Jaeqx in de klasse -78kg. Op de vierde en laatste dag van het WK komen geen Nederlanders in actie. De derde dag van het goed verlopen WK voor Nederland werd afgesloten met een zevende plaats voor Jaeqx een schitterende bronzen medaille voor Jennifer Kuijpers!


Verslag dag 3


Dames -70kg

Jennifer Kuijpers weet haar eerste partij nipt te winnen van Malikova uit Ukraine. In de tweede ronde komt ze uit tegen de Duitse Baur. Ook nu weet Kuijpers de partij te winnen met een koka voor. Haar volgende tegenstandster, de Koreaanse Lee, blijkt te sterk voor Kuijpers, ze verliest met een waza-ari tegen en komt daarmee terecht komt in de herkansingsronde. In de eerste ronde wint Kuijpers overtuigend met ippon van de Cubaanse Antomachin. Haar volgende tegenstandster op de weg naar brons is de Zwitserse Egger. Een koka blijkt voldoende om uit te komen in de 'kleine finale'. Ze treft hierin de Chinese Yan Hou. Beide dames gunnen elkaar de medaille niet. Na een spannend gevecht trekt Kuijpers uiteindelijk aan het langste eind, brons voor Kuijpers!


Dames -78kg

Judith Jaeqx weet haar eerste partij overtuigend te winnen van Zeljk Maranic (CRO). Na 1 minuut weet ze haar tegenstandster op ippon te verslaan. Ook haar volgende tegenstandster, de Braziliaanse Rocha weet Jaeqx te weren met een ippon na ruim anderhalve minuut. In de kwartfinale komt ze uit tegen Tijana Radic (SCG). De kersverse Europees kampioene verliest van de Servische in de laatste minuut, op ippon. Ze komt nu uit in de herkansingen, waar ze eerste partij tegen de Bulgaarse Oryashkove overtuigend wint op ippon. Ze komt nu uit tegen Lea Murko (SLO). De Sloveense blijkt een maatje te groot voor Jaeqx die genoegen moet nemen met een zevende plaats op dit WK.

Website door Siteraise