JBN: Dubbelslag Budokan Rotterdam op NK Teams -17

ALMELO 14 december 2010 - Budokan Rotterdam heeft afgelopen zaterdag beide nationale titels voor teams -17 veroverd. In het IISPA in Almelo versloegen de Rotterdamse heren in de finale Stichting Top Judo Nijmegen met 4-3. In een bloedstollende eindstrijd sleepte Max de Vreeze (+73 kg) het kampioenschap binnen voor de Zuid-Hollanders. De overige winstpartijen voor Budokan kwamen op naam van Bryan Juliana (-50 kg), Wesley Pont (-55 kg) en Jeremy Reijnders (-73 kg). Namens de Nijmegenaren wonnen Jay Hsia (-46 kg), Ivo Bekema (-60 kg) en Sam Mekaoui (-66 kg).

De bronzen medailles bij de heren gingen naar Ben Rietdijk Sport en Kenamju, die respectievelijk te sterk waren voor Judoteam Bijsterbosch (4-3) en Judo A-Zeven (5-2).

De dames van Budokan waren in de eindstrijd met 3-2 te sterk voor Ben Rietdijk Sport. Brianne Juliana (-48 kg), Lonneke Zuidgeest (-52 kg) en Dewy Karthaus (-57 kg) zetten de Rotterdammers op een 3-0 voorsprong, waardoor de laatste partijen niet meer ter zake deden. Die werden namens het team uit Velserbroek nog wel gewonnen door Caroline de Wit (-63 kg) en Marielle Valkenburg (+63 kg).

Bij de dames gingen de bronzen plakken naar Judo Club Berlicum en Kenamju. De Brabanders klopten titelverdediger Judoclub Hercules met 4-1. De ploeg uit Haarlem won dankzij Yvonne Odink (+63 kg), die het beslissende punt binnenhaalde, met 3-2 van Stichting Top Judo Twenthe.

Bron: JBN

Website door Siteraise