JBN: Eénmaal goud en viermaal brons op EK -23

19 november 2005 - Judoka Jeroen Mooren (-60 kg) heeft in Kiev de Europese titel -23 in de wacht gesleept. In de lichtste klasse toonde de voormalig Europees kampioen -20 aan dat hij de sterkste was. In zijn finalepartij maakte hij het af tegen de voor eigen publiek acterende Korotum (UKR).

Natascha van Gurp (-52 kg) wist een net-niet seizoen toch nog te bekronen met een bronzen medaille. Eerder dit jaar viel ze net buiten de boot op het EK senioren, maar nu was Van Gurp goed voor brons. In de 'kleine finale' versloeg ze Delsaille (FRA) op ippon.

Dogan Tekin (-73 kg) kwam nog tot een verdienstelijke zevende plaats. De overige zaterdag in actie gekomen judoka's (Shareen Richardson -57 kg en Tijke van de Loo -91 kg) reikte niet ver in het toernooi.

Op zondag werd de medaille-oogst stevig uitgebreid. Benjamin van Leeuwaarde (-100 kg) zorgde voor een bronzen succes op de mat.

Bij de dames waren drie van de vier judoka's die op zondag in actie kwamen goed voor een medaille. Margot Wetzer (-63 kg) en Marhinde Verkerk (-78 kg) behaalden brons. De nummer drie van de wereld in de open klasse, Carola Uilenhoed (+78 kg), sloot de 'kleine finale' eveneens winnend af. Ze legde Natalia Misin uit Moldavië in een stevige houdgreep. Nederland scoorde zo eenmaal een gouden medaille en maar liefst viermaal een bronzen medaille op het EK.

Bron: JBN

Website door Siteraise