JBN: EK veteranen: Goud voor Van Wegberg

SINDELFINGEN 16 november 2007 - Naar een verslag van Graat Weber.

Op vrijdag 16 november reisde een busje vol deelnemers en supporters af naar het Duitse Sindelfingen, waar het EK voor veteranen werd gehouden. Zaterdag morgen gingen de wedstrijden van start voor de Nederlandse ploeg. Angelique van Wegberg (F1, -63 kg) won haar eerste partij van de Oostenrijkse Bettina Kainz met een schouderworp, binnen dertien seconden.

De tweede partij tegen de Duitse Koenen werd met tactisch judo, nadat Van Wegberg twee yuko's op het scorebord had gezet, uitgemaakt. In de laatste ontmoeting wachtte de Duitse Poehler. Maar ook zij bleek geen partij voor de judoka van JC Hercules. Met een armklem zegevierde de Nederlandse, goud!

Bij de heren ging het op dag 1 echter wat moeilijker. Zo was er onder meer een grote Russische équipe, ondersteund door President Poetin, aanwezig. John Zwalve, uitkomend in de klasse M2 -60 kg, wist een bronzen medaille te behalen.

Ben Mattheij, M5 -81 kg, en Gerrie Theunissen, M4 -100 kg, voegden op de tweede dag ieder nog een bronzen medaille toe aan de oogst van de Nederlandse ploeg.

Bron: JBN

Website door Siteraise