JBN: JC Hercules koploper in mixteamcompetitie

14 september 2008 - Judoclub Hercules is de verrassende koploper na de eerste ronde van de nationale mixteamcompetitie. De Limburgers wonnen achtereenvolgens van Judo A-Zeven (6-2), Top Judo Twenthe (5-3) en nipt op punten van de Mattekloppers (4-4 en 35-33). Daarnaast boekten ze een reglementaire 9-0 overwinning op het team van Sportschool Van der Pol, dat zich af had gemeld.

Mahorokan Topjudo Instituut - een van de favorieten - ging in de eerste ronde met 5-4 onderuit tegen De Mattekloppers, maar herstelde zich goed met ondermeer een 5-4 overwinning op Theo Meijer Sport. Zowel Mahorokan als Theo Meijer Sport wonnen drie van hun vier wedstrijden. Die teams staan tweede en derde na de eerste ronde, gevolgd door Judoteam Bijsterbosch dat achtereenvolgen Judo A-Zeven (4-3), Top Judo Twenthe (7-2) en De Mattekloppers (5-3) versloeg. In de laatste wedstrijd was Mahorokan een maatje te groot (2-7) De beste vier teams plaatsen zich voor de finaleronde.

Omdat naast Van der Pol ook titelverdediger Top Judo Nijmegen zich afmeldde en de verschillen net als de vorige edities klein zijn, dreigt er behoorlijke competitievervalsing. Judo A-Zeven bijvoorbeeld staat op punten de 5e plaats dankzij twee reglementarie 9-0 overwinningen. En ook Theo Meijer Sport staat tweede op punten dankzij twee reglementaire overwinningen. De competitieleiding beraadt zich op de ontstane situatie.

Bron: JBN

Website door Siteraise