JBN: Michael Korrel opnieuw Nederlands kampioen

2 oktober 2016 - In Topsportcentrum Almere heeft Michael Korrel zijn NK-titel verlengd. In de klasse tot 100 kilogram won hij op ippon van Simeon Catharina. “Ik heb mezelf kunnen laten zien, voor familie en vrienden. Dat is voor mij heel belangrijk”, reageert Korrel. Voor zijn tegenstander in de finale had Korrel na afloop mooie woorden. “Simeon heeft veel potentie. Als hij nog harder werkt, harder traint, dan heeft hij een mooie toekomst voor zich." Het brons ging naar Lex Janssen en Sjors Riddersma.

Bij het heren zwaargewicht ging het goud naar Jur Spijkers. De 19-jarige Spijkers versloeg Marvin de la Croes op ippon en veroverde daarmee zijn eerste goud bij de senioren. Het is de laatste keer dat De la Croes meedeed met een Nederlands kampioenschap. Brons ging naar Tom Grootjans en Tobias Mol. Bij de dames ging de titel naar Martine Demkes. In de zwaarste klasse bij de dames versloeg ze Lena Buseman in de finale. Merel Barkman en Lisa Tempelaars waren goed voor brons.

Antoinette Hennink kroonde zich tot kampioen in de gewichtscategorie tot 70 kilogram. In de finale won ze via een armklem van Natascha Ausma. Het brons ging naar Melissa Loen en Lisette van Tol. In de gewichtscategorie tot 90 kilogram won Mistral Janssen het goud van Dax Biesbrouck. Na de officiële speeltijd stond het gelijk maar vlak na de start van de golden score wist Janssen ippon te scoren en de gouden plak te veroveren. Brons in deze klasse werd gewonnen door Melvin Schol en Jelle Snippe.

Kampioen in de klasse tot 81 kilogram is Jim Heijman. De strijd om het goud won de judoka van Jan Reijntjens. Het is voor Heijman de eerste keer dat hij het toernooi wint. Nick Kellij en Hidde Wolterbeek veroverden een bronzen plak. Bij de dames -78 kilogram kroonde Karen Stevenson zich voor de tweede keer tot kampioen van Nederland. Ze won de finale van Larissa Groenwold. De bronzen medailles werden gewonnen door Sabine Wolsink en Margitte Hein.

Als bijlage zijn alle uitslagen en medaillewinnaars toegevoegd.

 medailles.pdf
 uitslagen totaal.pdf

Bron: JBN

Website door Siteraise