JBN: STJ Nijmegen en Budokan nationaal kampioen teams

Afgelopen zaterdag 7 januari 2006 werden de NK Teams gehouden in Sporthallen Zuid te Amsterdam. In de hoofdklasse wisten Stichting Top Judo Nijmegen en Budokan Rotterdam respectievelijk de titel bij de heren en dames te veroveren. In de overgangsklasse voor de heren waren de Mattekloppers de sterksten.

Hoofdklasse heren
In de hoofdklasse heren werd in de finale gestreden om de titel door outsider Stichting Top Judo Nijmegen en S.S. Kenamju uit Haarlem (winnaar 2005). In de spannende finalestrijd behaalden beide teams drie overwinningen maar STJ Nijmegen behaalde hogere scores in de partijen waardoor zij kampioen werden en de titel veroverden.
Budokan Rotterdam, vorig jaar finalist onder SI De Korte, werd derde.

Uitslag:
1) Stichting Top Judo Nijmegen
2) S.S. Kenamju
3) Budokan Rotterdam

Hoofdklasse dames 
De strijd om de titel bij de dames was nog spannender dan bij de heren. Nadat alle partijen gejudood waren, was er een gelijke stand. De partij in de categorie -63 kg, WIlleboordse (Budokan Rotterdam) versus Vriezema (Theo Meijer Sport), was onbeslist gebleven. Deze strijd werd opnieuw gestreden als beslissende partij. Willeboordse wist deze partij op haar naam te schrijven met ippon waardoor Budokan Rotterdam de titel bij de dames wist te pakken. S.S. Kenamju, winnaar van 2005, wist de derde plaats te veroveren ten koste van Sportschool Essink.

Uitslag:
1) Budokan Rotterdam
2) Theo Meijer Sport
3) S.S. Kenamju

Overgangsklasse heren
Na de overgang naar de hoofdklasse van Stichting Topjudo Kenamju was de strijd in de overgangsklasse volledig open. Het team van De Mattekloppers, verliezend finalist 2005, bleef in de overgangsklasse en wist de rol als favoriet waar te maken door de finale in de overgangsklasse te winnen van Top Judo Noord. Sportschool Bijsterbosch bleek in de strijd om de derde plaats niet opgewassen tegen Mahorokan.

Uitslag:
1) De Mattekloppers
2) Top Judo Noord
3) Mahorokan

Bron: JBN

Website door Siteraise