JBN: Vierde titel voor Van ’t Westende op Lotto NK judo

1 oktober 2016 - Op de eerste dag van de Lotto NK judo heeft Sam van ’t Westende voor de vierde keer de Nederlandse titel veroverd. In de klasse tot 73 kilogram won hij via houdgreep van Kevin Bakker. In Topsportcentrum Almere won Van ’t Westende in de kwartfinale van Menno Vink en stond in de halve finale tegenover Daan ten Heuvel. Brons in deze categorie werd gewonnen door Sam Mekaoui en Jaimy Bennett.

In de klasse tot 48 kilogram heeft Kim Akker haar titel geprolongeerd. In de finale was ze te sterk voor Bo Goedhart. Het is de tweede Nederlandse titel voor Akker. Suzanne Zegers en Michelle ten Boske veroverden een bronzen plak. Sanne Vermeer pakte het goud in de klasse tot 63 kilogram. In de finale was ze op ippon te sterk voor haar tegenstander Jennifer Wichers. De 18-jarige Vermeer won twee weken geleden nog goud op de EK onder 21 jaar. Brons in deze klasse werd gewonnen door Geke van den Berg en Otis Vrielink.

Tornike Tsjakadoea eindigde op de eerste plaats in de gewichtscategorie -60 kilogram. Tsjakadoea veroverde net als Vermeer twee weken geleden de Europese titel. In de finale stond hij tegenover Matthijs van Harten en in de golden score was een shido voldoende voor Tsjakadoea om de medaille te veroveren. Brons was er voor Job Hanssen en Tibo Volleman.

De pas 16-jarige Danique Janssen (-52 kg) won vandaag haar eerste NK goud. Eerder veroverde ze al twee keer brons. Ze won het goud van Paula Borgonje. Isa Heideveld en Roos Deurloo waren in deze categorie goed voor brons. In de klasse tot 57 kilogram won Dewy Karthaus voor de eerste keer de Nederlandse titel. Ze wist al eens twee keer goud te winnen op de NK onder 21 jaar. Margriet Bergstra was Karthaus haar tegenstander in de finale. Derde plaats was er voor Larissa van Krevel en Jorien Visser.

Bij de heren tot 66 kilogram mag Roy Schipper zich Nederlands kampioen noemen. In de finale stond hij tegenover Twan van der Werff die niet meer in actie kon komen. Yannick van der Kolk en Wytze de Jong veroverden een bronzen plak.

Als bijlage zijn de volledige uitslagen toegevoegd.

 uitslagen zaterdag.pdf

Bron: JBN

Website door Siteraise