JBN: WK veteranen: wereldtitel voor Jos Wennekers

21 september 2015 - Op de eerste dag van de wereldkampioenschappen veteranen in Amsterdam heeft Jos Wennekers de wereldtitel gegrepen. In de Sporthallen Zuid in Amsterdam versloeg de Noord-Hollander in de eindstrijd de Spanjaard Vicente Zarza Juan met een houdgreep. In zijn poule was Wennekers, die in april ook al Europees kampioen is geworden, nog als tweede geëindigd.

Gerrie Theunissen slaagde er net niet in om wereldkampioen te worden. De Nijmegenaar drong met vier voortijdige zeges door tot de finale, waarin hij het moest opnemen tegen Farhad Rajabi. De meervoudig wereldkampioen uit Azerbeidzjan had het lastig met Theunissen, waardoor een golden score nodig was om een beslissing te forceren. Daarin belandde Theunissen uiteindelijk op zijn zij, waardoor de Azer met opnieuw een wereldtitel op zak naar huis reist.

Dinsdag is het onder andere de beurt aan Mark Huizinga. De Olympisch kampioen van 2000 komt in actie in leeftijdscategorie M3. Kaarten voor deze dag zijn aan de kassa van de Sporthallen Zuid te koop voor € 3.

Bron: JBN

Website door Siteraise