Jeroen Mooren op koers voor de Olympische Spelen

28 maart 2016 - Jeroen Mooren is goed op koers voor de Olympische Spelen komende zomer. Momenteel staat de Nijmeegse judoka 22ste op de (ongeschoonde) Wereldranglijst van de Internationale Judo Federatie (IJF). Na opschoning schuift hij 6 plaatsen op.
Op 21 maart, vlak voor de Grand Prix in Tbilisi heeft de IJF de nieuwe lijst gepubliceerd.

Om zich definitief te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro moet Jeroen Mooren uiterlijk op 30 mei voldoen aan de internationale eisen van de IJF. Daarvoor is in de verschillende gewichtsklassen een plek bij de beste 22 (heren) nodig op een olympische ranglijst die is opgeschoond tot één judoka per land.
Boven Jeroen Mooren staan op dit moment drie Japanners, twee judoka's uit Kazachstan, twee uit Azerbadjan, Mongolië en Brazilië en met nog slechts twee maanden te gaan, is dat gunstig voor de ranking van Jeroen.


Jayme Mata
Judoka en bestuurslid van STJN Jayme Mata (-66kg) staat 200ste op de wereldranglijst, die in zijn gewichtsklasse uit in totaal 378 judoka's bestaat. Mogelijk komt de voor Aruba uitkomende judoka net als voor de OS in Londen in 2012 in aanmerking  voor een wildcard.

Vrouwen
Voor de vrouwen geldt een plek bij de eerste veertien (vrouwen). Voormalig STJN-judoka Tessie Savelkouls staat 15e op de ongeschoonde lijst, maar schuift 4 plaatsen op in de geschoonde lijst. Guusje Steenhuis staat vierde, maar dat verhaal is inmiddels bekend. De op de 7e plek staande Marhinde Verkerk krijgt de voorkeur van de Judobond.

Voor de complete lijst, klik hier.

Website door Siteraise