Jeroen Mooren pakt brons op EK senioren

WENEN 22 april 2010 - Jeroen Mooren heeft in Wenen de strijd om het brons gewonnen van de Rus Mudranov. Daarmee bekroont hij zijn debuut op een internationaal kampioenschap gelijk met eremetaal.

Jeroen won zijn herkansingsfinale van de regerend wereldkampioen Georgii Zantaraia uit Ukraïne. In de kwartfinale was de Italiaan Verde te sterk; daarvoor had Mooren de Brit James Millar en de Belg Yung Gascard overtuigend had verslagen. In de ‘kleine finale’ trof hij Beslan Mudranov als tegenstander. Mooren greep het brons door, met reeds geruime voorsprong in handen, de Rus op ippon te verslaan.

Voor Mooren was de medaille een bevestiging van wat hij al enkele jaren wist: ,,Ik voelde me al jaren goed genoeg om aan de WK, EK of Olympische Spelen deel te nemen. Maar mijn kansen waren verkeken toen Houkes in 2007 wereldkampioen werd. Toen wist ik dat ik voorlopig in de wachtkamer zou zitten en Houkes namens Nederland aan de grote toernooien deel mocht nemen. Ik ben gewoon goed blijven presteren op andere grote toernooien. Gelukkig heb ik nu op dit EK ook meteen kunnen laten zien wat ik kan. Daar ben ik blij mee, want ik stond best een beetje onder druk.''

Website door Siteraise