Jeroen Mooren strandt in eerste partij Rio

6 augustus 2016 - Het moest de dag van zijn leven worden, vier jaar lang had hij er hard voor getraind, Jeroen Mooren vocht als een leeuw, maar na 5 minuten knokken moest Jeroen toch zijn meerdere erkennen in wereldtopper Beslan Mudranov uit Rusland.

De loting was de 30-jarige Jeroen Mooren niet heel goed gezind. Hoewel Jeroen topfit was, was vooraf al duidelijk dat het een zware pot zou gaan worden. De Rus Mudranov is drievoudig Europees kampioen en als achtste geplaatst in Rio. De beide judoka's troffen elkaar vijf keer eerder. Jeroen Mooren wist er daarvan één keer te winnen, de allereerste in 2010.  


Niettemin was Jeroen Mooren vol vertrouwen en knokte voor wat hij waard was, maar de Rus was in Rio de Janeiro goed voor twee yuko's en Jeroen Mooren wist geen score neer te zetten.
Daarmee was het Olympisch toernooi voor Jeroen Mooren klaar, geen herkansing. Heel zuur, als aan het eind van de dag blijkt dat Mudranov zich tot Olympisch kampioen weet te kronen.

Bekijk de partij van Jeroen Mooren terug:
http://nos.nl/…/ar…/2123537-judoka-mooren-uitgeschakeld.html

Ondanks dit verlies zijn we als Top Judo Nijmegen supertrots op onze Nijmeegse Judoka. Jeroen Mooren is met twee deelnames aan Olympische Spelen de meest succesvolle judoka, die ooit voor Top Judo Nijmegen uitkwam.


Website door Siteraise