Jeroen Mooren zevende op EK in Kazan

21 april 2016 - Op de dag dat het Olympisch vuur in het Griekse Olympia werd ontstoken behaalde Jeroen Mooren een zevende plaats op de Europese Kampioenschappen in Kazan. Hoewel Jeroen vooraf hoopte op een medaille blijven de twee bronzen medailles in 2010 en 2012 voorlopig de enige twee EK-medailles voor Jeroen Mooren.

Eerste partij tegen Bilichenko
Jeroen Mooren, uitkomend in de lichtste gewichtsklasse (-60kg), moest meteen op de eerste dag van het EK aan de bak. Hij begon de dag uitstekend. Zijn eerste winst op Denys Bilichenko uit Oekraïne was vliegensvlug. Jeroen Mooren won binnen 26 seconden met Ippon.

Tweede partij tegen Carvalho

In de tweede partij kwam Jeroen Mooren tegenover de Portugees Nuno Carvalho. Ook nu won Jeroen Mooren. In deze tactische wedstrijd, die deze keer wel de volle 5 minuten duurde, werden geen punten gescoord, maar enkel shido's uitgedeeld. De tegenstander van Jeroen liep tegen 3 shido's aan, terwijl Jeroen het kon beperken tot één. Pot binnen!

Kwartfinale tegen Safarov
De kwartfinale was een zware wedstrijd. Jeroen kwam daar tegen Orkhan Safarov uit Azerbadjan op de tatami. Safarov is de nummer 2 van het vorige EK. Beide judoka's stonden al drie keer eerder tegenover elkaar. Twee keer won Safarov, één keer Jeroen Mooren. De judoka's zijn aan elkaar gewaagd en dat bleek ook. Jeroen verloor de wedstrijd met 1 shido.

Herkansing tegen Davtyan
Voor Jeroen bleef er niets anders over, dan te strijden om het brons. Daarvoor moest hij eerst winnen van Hovhannes Davtyan uit Armenia, die zich had laten verrassen door een Italiaan. In de herkansing verloor Jeroen echter waardoor de wedstrijd om het brons aan zijn neus voorbij ging. Jeroen Mooren verloor binnen een minuut met Ippon en werd daarmee zevende.

Europees kampioen werd de Fransman Khyar, die in de finale van Saforov won.

Tessie Savelkouls / Guusje Steenhuis
Tessie Savelkouls (+78kg) en Guusje Steenhuis (-78kg) zullen op zaterdag op de tatami verschijnen. Beiden zijn de eerste partij vrijgeloot.

Voor alle resultaten, klik hier.

Website door Siteraise