Jongens -17 tweede tijdens NK teams

ALMELO 12 december 2010 - Tijdens het NK teams -17 is het jongensteam van Top Judo Nijmegen tweede geworden. In de Almelose sporthal -waar de supporters zorgden voor een sfeervolle ambiance- was het team dicht bij de nationale titel, maar moest het deze uiteindelijk aan Rotterdam laten. De dames wisten zich helaas niet in de strijd om de ereplaatsen te mengen, er werd tweemaal nipt verloren.

De jongens zetten in de eerste ronde overtuigend Theo Meijer Sport opzij, met 5-2 winst. In de kwartfinale tegen Hercules -de kampioen van 2009- komt het team op een 2-3 achterstand, maar Menno Kok en Talet Oztürk weten de partij te kantelen. Met 4-3 winst plaatsen de jongens zich voor de halve finale. Talet Oztürk wint de beslissende partij verdiend op Hantei en het Nijmeegs publiek trakteert hem door zijn naam luidkeels te scanderen. In de halve finale wacht het team van Bijsterbosch dat vorige week in Deventer, tijdens de Team Cup, nog met 5-2 te sterk bleek. In Almelo zijn de rollen echter omgedraaid. Het team uit Nijmegen plaatst zich overtuigend, door op een 4-1 voorsprong te komen, door winst van Jay Hsia, Zoë Paal (zijn eerste partij na langdurige blessure), Ivo Bekema en Sam Mekaoui. Menno Kok spaart zich vervolgens en Talet Oztürk moet de winst laten aan Van het Reve, maar de finaleplaats is dan al lang veilig gesteld.

De finale tegen Budokan Rotterdam begint met winst van Jay Hsia, zijn vierde overwinning van de dag. Steeds heeft hij het team op voorsprong gezet. Budokan komt terug met winst in de volgende twee partijen. Ivo Bekema en Sam Mekaoui brengen Nijmegen vervolgens op 1 punt van de overwinning met goed en aanvallend judo. Helaas weet het team de winst net niet naar zich toe te trekken en trekken de Rotterdammers aan het langste eind. Menno Kok verliest van Jeremy Reijnders en Talet Oztürk belandt in een houdgreep bij Max de Vreeze, Europees kampioen -90kg. De tweede plek van het team is een geweldige prestatie en laat zien dat de Nijmeegse talenten opnieuw een grote sprong hebben gemaakt.

Het damesteam komt tot tweemaal toe op een 2-2 tussenstand. Eerst tegen Ben Rietdijk Sport (uiteindelijke nr. 2) en vervolgens tegen Kenamju (uiteindelijke nr. 3) gaat de strijd echter met 3-2 verloren. Ondanks hard knokken lukt het het jonge team net niet om mee te doen om de medailles, maar op één judoka na krijgen alle dames uit het team volgend jaar nog een herkansing.

Website door Siteraise