Jvij: EK Judo 2011 selectie bekend

21 maart 2011 - Bondscoaches Maarten Arens en Marjolein van Unen vaardigen 16 judoka’s af naar de Europese kampioenschappen judo, die van 21 tot en met 24 april worden gehouden in Istanbul.Willeboordse, regerend Europees kampioen, scheurde tijdens een trainingsstage in Duitsland de buitenste band van haar rechterenkel af. Daarnaast bleek de binnenste band ingescheurd. Van Unen: “Elisabeth moet helemaal fit zijn om mee te doen. Indien ze niet 100% fit is, dan verkiezen we deelname aan de toernooien kort na het EK.”. Voor Carola Uilenhoed komt het toernooi misschien ook te vroeg. “Ze is geselecteerd voor het EK, maar haar elleboogblessure heeft tijd nodig om volledig te genezen.”, aldus Van Unen.


Tijdens de Grand Prix van Düsseldorf raakte Guillaume Elmont geblesseerd aan zijn elleboog. Een mri-scan heeft uitgewezen dat de wereldkampioen van 2005 kleine scheurtjes heeft in alle spieren rond het ellebooggewricht en de aanhechting van zijn biceps is behoorlijk ingescheurd. Bondscoach Arens: “Op dit moment verloopt het herstel niet zoals we gehoopt hadden. Het gewricht herstelt zich wel, maar langzaam. Op 21 maart gaan we terug naar dokter Kerkhoffs in het AMC, daarna weten we meer. De blessure is een tegenvaller voor Guillaume, die ontzettend graag óók de Europese titel op zijn naam wil schrijven.”.


De judoka’s besluiten kort voor het toernooi of ze deelnemen. Indien Elisabeth Willeboordse zich moet afmelden, zal ze vervangen worden door Esther Stam. Er is geen reserve aangewezen voor Guillaume Elmont en Carola Uilenhoed.


Deelname aan de Europese titelstrijd voor landenteams, die eveneens in de Turkse stad op het programma staat, wordt in een later stadium bepaald.


Grim Vuijsters keert na maandenlang blessureleed in april terug op de judomat. De Brabander raakte afgelopen september tijdens de wereldkampioenschappen in Tokio zwaar geblesseerd aan zijn nek, maar is weer wedstrijdfit. Om wedstrijdritme op te doen zal Vuijsters voor de Europese titelstrijd nog in actie komen op de European Cup in Sarajevo, op zaterdag 2 april.


Selectie heren: Jeroen Mooren (-60 kg), Dex Elmont (-73 kg), Guillaume Elmont (-81 kg), Henk Grol, Danny Meeuwsen (-100 kg), Luuk Verbij en Grim Vuijsters (+100 kg).


Selectie dames: Birgit Ente (-48 kg), Juul Franssen, Shareen Richardson (-57 kg), Elisabeth Willeboordse, Anicka van Emden (-63 kg), Edith Bosch, Linda Bolder (-70 kg), Marhinde Verkerk (-78 kg) en Carola Uilenhoed (+78 kg).

Website door Siteraise