Komende week raadsbijeenkomst verwacht rondom TIP

NIJMEGEN 27 januari 2011 - Volgens de website van de gemeente Nijmegen wordt de gemeenteraad komende week (dinsdag of woensdag) door het College van B&W geïnformeerd over de plannen rondom het Topsport- & Innovatiepark (TIP). De bijeenkomst werd afgelopen woensdag nog afgelast in verband met een uitgesteld Collegebesluit. Het TIP moet de toekomstige thuisbasis worden voor de judoka's van Top Judo Nijmegen.

De gesprekken over "het huis van de topsport" lopen al sinds 2005. Toenmalig wethouder Paul Depla trok jarenlang de kar en bracht partners uit sport, gezondheidszorg en onderwijs samen in het project. Top Judo Nijmegen is vanaf het eerste moment betrokken bij de gesprekken. Sinds begin 2010 is de besluitvorming rondom het project meerdere malen vertraagd, maar nu lijkt er komende weken duidelijkheid te komen. Op de website van de gemeente Nijmegen wordt de raadsbijeenkomst aangekondigd en dit duidt er op dat het College komende week een beslissing zal nemen.


Indien het TIP daadwerkelijk zal worden gerealiseerd vormt het straks de thuisbasis voor Top Judo Nijmegen, NEC, Magixx Playing4Kidsrights, De Hazenkamp en VoCASA. Daarnaast zullen een Topsport Medisch Centrum en het Instituut voor Sport en Bewegingstudies er worden gevestigd.


Voor het artikel in De Gelderlander, klik hier

Website door Siteraise