Medische begeleiding


Medische Staf

Top Judo Nijmegen heeft een eigen medische staf. Deze medische staf werkt op basis van een medisch sportplan, met de navolgende standaardonderdelen:

Medische keuring - Periodiek worden de judoka´s onderworpen aan een medische keuring. Dit gebeurt in samenwerking met CWZ Nijmegen (Sportgeneeskunde) en Fysiotherapiepraktijk Bottendaal.

Fysieke tests - De judoka’s worden meerdere malen per jaar onderworpen aan fysieke tests. Het doel hiervan is het monitoren van de ontwikkeling van de judoka’s alsook de preventie van blessures.  Blessurepreventie is een speerpunt van ons beleid bij STJN.

Multidisciplinair overleg - Minimaal één keer per maand vindt een multidisciplinair overleg plaats. De hoofdtrainer, de medische staf en zo nodig de overige leden van het begeleidingsteam bespreken dan de ontwikkeling van de individuele judoka’s maar ook zaken als periodisering, groeispurt en andere onderwerpen die invloed kunnen hebben op de belasting voor de individuele judoka’s.

De leden van de medische staf zijn hooggekwalificeerd en bekend(en) in en met de topsportwereld:


Jeroen Mooren – sportarts i.o.

Jeroen is oud Olympisch judoka en staat af en toe zelf nog bij ons op de tatami. Als oud judoka kent hij als geen ander de zaken waar een jonge atleet tegenaan kan lopen.  Een gouden combinatie voor onze judoka’s.

 

 Rob Vesters – sportarts

Rob is onder andere oud teamarts van het nationaal Nederlands Volleybalteam (ook jeugd) en al sinds 2003 in dienst als sportarts bij het CWZ. Zijn brede ervaring met de ins en outs van topsport gecombineerd met zijn skills als sportarts zijn zeer waardevol voor de ondersteuning van de STJN judoka’s.

Danny Meeuwsen – fysiotherapeut

 Ook Danny is oud topjudoka en tevens voormalig fysiotherapeut van de JBN. Danny weet als geen ander judospecifieke blessures te behandelen en te voorkomen. Behandeling gebeurt vaak op locatie in de SportQube, bekend terrein voor de judoka’s waar ook alle andere faciliteiten voorhanden zijn.


 


Direct naar

Hall of Fame

Hall of Fame

Inschrijven

Wil jij graag judoën? schrijf je direct in bij Top Judo Nijmegen en begin zo snel mogelijk!

Contact

Heeft u een vraag aan ons? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina en wij reageren zo snel mogelijk!

Contact
Website door Siteraise