Meisjes 5e en jongens 7e op NK -18 teams

12 december 2016 - Afgelopen zaterdag reisde Top Judo Nijmegen heel vroeg in de ochtend met twee piepjonge teams af naar de Nederlandse Kampioenschappen -18 teams in Almelo.
Beide teams bestonden voor een groot deel uit eerste jaar -18 judoka's. STJN was ook een van de weinige teams met een opstelling van judoka´s met een 100% deelname uit eigen jeugdopleiding.
Aan het eind van een lange dag werd het meisjes team knap 5e van in totaal 11 teams. De jongens wisten een mooie achtste plaats te bemachtigen in een poule waar 18 teams streden om de prijzen.

Hercules en Kenamju heersten op dit NK. Hercules won goud bij de jongens en brons bij de meisjes. Kenamju veroverde zilver bij de jongens en goud bij de meisjes. Peinemann Noord-Oost pakte twee keer brons.

Meisjes
Het meisjes team -18 team van STJN bestond uit:
 -48kg Stella Snijders en Renee Maas
 -52kg Alexe Wagemaker
 -57kg Marit van Kerkhof
 -63kg Pleun Broekhuizen
 +63kg Jilke Ripping

De meiden van Top Judo Nijmegen wonnen de eerste partij tegen Dijkman Sport knap met 3-2. Alexe Wagemaker, Marit van Kerkhof en Jilke Ripping zorgden voor de punten. Door winst werd de halve finale gehaald. Daar werd Essink getroffen. Deze ploeg was te sterk en Top Judo Nijmegen verloor met 4-1. Renee Maas (nog -15 en een gewichtsklasse hoger) zorgde voor het enige punt.  ook de wedstrijd om het brons tegen Peinemann Noord-Oost ging helaas verloren. Stella Snijders zorgde voor het enige Nijmeegse punt, 4-1. Niettemin kon het piepjonge team met een vijfde plek terugkijken op een mooi NK.

Jongens
Het jongensteam -18 van STJN bestond uit:
 -50kg Max Arts en  Sam Atac
 -55kg Tycho Muhlack en Tomas Peters
 -60kg Tim Wekking en Jaïr Reinartz
 -66kg Tim van Kleef en Nanne Ömerköylü
 -73kg Luca de Waal en Bas Temme
 -81kg Justus van Soest en Rick Jansen
 +81kg Koen van Eerd

De eerste wedstrijd tegen Top Judo Amsterdam werd overduidelijk gewonnen met 5-2. Winst was er voor Max Arts, Tycho Muhlack, Tim Wekking, Tim van Kleef en Justus van Soest. De tweede partij was judo Pienemann Noord-Oost duidelijk beter. Top Judo Nijmegen kwam er niet aan te pas en verloor met duidelijke cijfers, 6-1. Koen van Eerd redde in de laatste wedstrijd de eer voor Top Judo Nijmegen.
In de herkansing werd knap gewonnen van judo Yushi, altijd een sterke tegenstander. Max Arts, Tomas Peters en Tim Wekking zorgden voor 3-0.  Vervolgens kwam judo Yushi sterk terug en werd het 3-3. De laatste partij was cruciaal. Koen van Eerd won zijn wedstrijd en daarmee won top Judo Nijmegen met 4-3.
De vierde wedstrijd was JC Helden/Hercules de tegenstander. Winst zou een plaats in de halve finale opleveren. Helaas werd de wedstrijd met 5-2 verloren. Luca de Waal en Koen van Eerd wonnen nog wel hun partij. Top Judo Nijmegen werd niettemin knap 7e in een sterk en ouder deelnemersveld. STJN verloor alleen van de nummer 1 en de nummer 3. Dat belooft wat voor het komend jaar.

Meer foto's zijn te vinden op de facebookpagina van Top Judo Nijmegen.

Website door Siteraise