Mooie STJN successen in Zwijndrecht (B)

20 oktober 2015 - Afgelopen zondag heeft een groot deel van de judoselectie-15 en -18 deelgenomen aan de Int. Thibaut van Roeyen bokaal in Zwijndrecht(Belgïe). De STJN judoka’s hebben hun visitekaartje uit Nijmegen afgegeven door op de tweede plaats te eindigen in het clubklassement. Een cheque van €75,-mochten we hiervoor in ontvangst nemen.

De ochtend begon met de judoka’s uit 2002 en 2003. Er werd door iedereen hard geknokt. Thom van der Ree had na zijn eerste partij al meteen de bonus binnengehaald door als eerste de befaamde Arts-rol uit te voeren en te scoren met ippon! Onze Wereldkampioen Ferenc Arts heeft de jeugd geïnspireerd met deze grondtechniek en hij zou de judoka die als eerste met zijn techniek zou scoren op een wedstrijd, belonen met €10,- aan chips. Thom heeft naast deze lekkere bonus ook een mooie bronzen plak verdiend!

Wat een pech voor Alexe Wagenmaker. Zij kwam pas later op de tatami en scoorde in haar derde partij eveneens ippon met de Arts-rol. Helaas was de bonus al vergeven. Alexe heeft sterk judo laten zien en mocht een gouden plak mee naar huis nemen. Kim Wijers (-44kg) en Willem Teunissen (+66kg) hebben ook laten zien dat ze op het podium thuis horen. Beide judoka’s hebben een mooie zilveren plak binnengehaald!

Tomas Peters was echter de echte pechvogel. Hij won zijn eerste partij met ippon, maar blesseerde zich daarbij zodanig, dat hij niet verder kon in het toernooi.

In de middag werd er gestreden door de jongens en meiden -17jaar. Voor de Belgische judoka’s was dit toernooi een rankingtoernooi en voor onze derdejaars -15 judoka’s een eerste uitdaging in de leeftijdsklasse -17jaar.

Goud
Zowel Max Arts (-46kg) als Jaïr Reinartz (-50kg) lieten niks te raden over wie er de kampioen zou worden in hun afzonderlijke gewichtsklasse.Opvallend was hun hoge tempo tijdens het tachi-waza. Beide heren wisten al hun wedstrijden met winst af te sluiten door technisch en aanvallend judo en werden kampioen!!!

Zilver
Tim Wekking (-55kg), Luca de Waal (-60 kg) en Rick Jansen(-66kg) behaalden met zeer sterk judo ook de finale. Een knappe prestatie van deze nog jonge judoka’s. Allen moesten echter hun meerdere erkennen in hun tegenstander en zij sloten hun toernooi af met een mooie zilveren plak!

Brons
Koen van Eerd en Bas Temme (-73kg) kwamen na een verliespartij in de voorronde elkaar tegen in de strijd om het brons. Het werd een spannende partij die gelijk op ging maar uiteindelijk op een shido gewonnen werd door Koen!
Tim van Kleef (-55 kg) stond ook sterk te knokken en begon met een winstpartij. Helaas verloor hij zijn tweede partij tegen de latere kampioen. Hij kwam sterk terug in de herkansing en behaalde een prachtige derde plek.

Goud dames
De middag werd afgesloten door de dames Pleun Broekhuizen(-52kg) en Jilke Ripping (-63kg). Zij konden natuurlijk niet achterblijven bij de heren. Pleun had haar zinnen op een medaille gezet en kwam in de finale de 16 jarige Robin Karthaus tegen. Met een schitterende ippon wist zij haar te vloeren. Een prachtige 1e plek hierdoor voor Pleun.

Jilke Ripping, de jongste van het stel, begon haar wedstrijden ontspannen. Ze scoorde in haar eerste partij, binnen 10 seconden,met een prachtige Uchi mata ippon! De toon was gezet en ook de daarop volgende partijen sloot Jilke af met ippon. Zo werd zij overtuigend kampioen in de klasse -63kg!

Website door Siteraise