Mooren, Meeuwsen en Vuijsters in EK-selectie

3 maart 2011 - Bondscoaches Maarten Arens (heren) en Marjolein van Unen (dames) vaardigen 16 judoka’s af naar de Europese Kampioenschappen judo, die van 21 tot en met 24 april worden gehouden in Istanbul (Turkije). Jeroen Mooren (-60 kg.), Danny Meeuwsen (-100 kg.) en Grim Vuijsters (+100 kg.) werden geselecteerd voor het titeltoernooi.

 

Voor Mooren is het de tweede keer dat hij op de mat verschijnt tijdens een EK. In 2010 debuteerde de Nijmegenaar in Wenen met een bronzen medaille. Maarten Arens maakt in zijn selectie gebruik van de mogelijkheid twee Nederlanders per gewicht af te vaardigen en neemt ook Danny Meeuwsen op in zijn selectie. Meeuwsen was in 2006 al eens actief op het EK in Tampere (Finland), maar kwam sindsdien niet meer in beeld. Het afgelopen jaar liet de 32-jarige Meeuwsen weer progressie zien. Zo won hij European Cuptoernooien in Londen en Celje en werd hij onlangs 5e tijdens het “Tournoi de Paris, het officieuze WK.

 

Grim Vuijsters keert in Istanbul terug van een zware nekblessure, de hij opliep tijdens de WK 2010 in Tokyo. Sindsdien heeft de zwaargewicht, die in teamverband uitkomt voor Top Judo Nijmegen, keihard gewerkt aan een terugkeer op de tatami.


 http://www.destentor.nl/sport/grootapeldoorn/8259516/Mooren-opnieuw-naar-het-EK-judo.ece

http://www.telegraaf.nl/telesport/9171222/__Meeuwsen_in_EK-selectie__.html?cid=short

Website door Siteraise