Nijmegen: Nominaties Sportprijzen 2011

NIJMEGEN 16 januari 2012 - De jury van de Nijmeegse Sportprijzen heeft de nominaties voor 2011 bekend gemaakt. De jury baseerde haar keuze op een lijst van sporters, teams, verenigingen, bestuursleden en vrijwilligers die eind 2011 zijn voorgedragen door sportminnende Nijmegenaren. Op 3 februari worden de prijswinnaars bekend gemaakt tijdens het Sportgala in danceclub the Matrixx.

Er zijn genomineerden in vijf categorieën. Voor de categorieën Team Sportprijs en Vernieuwingsprijs zijn dit jaar geen genomineerden gevonden. De jury is van mening dat er geen aansprekende prestaties of vernieuwende initiatieven waren om tot een nominatie te komen.

Sporter van het jaar

 • Roeland Smits
  Voor Roeland Smits is één tak van sport niet genoeg. Hij is een triatleet. In Almere behaalde hij vorig jaar een tweede plaats op het Nederlands kampioenschap Triatlon lange afstand.
 • Anouk Hagen
  Anouk Hagen behaalde de negende plaats met het dames estafetteteam op het wereldkampioenschap in 2011. Daarmee evenaarde zij het Nederlands record op de 4 x 100 meter dat al sinds 1968 stond.
 • Björn Vleminckx
  Profvoetballer Björn Vleminckx speelde vorig jaar bij NEC en werd topscorer in de eredivisie. Vleminckx is ondertussen vetrokken naar Club Brugge.


Jeugdsportprijs

 • Tim Kuijpers
  Tim Kuijpers is lid van de Nijmeegse aeroclub. Vorig jaar werd hij junior wereldkampioen zweefvliegen in de clubklasse.
 • Guusje Steenhuis
  Guusje Steenhuis van Top Judo Nijmegen won dit jaar de Europese titel bij de junioren in de klasse dames tot 78 kilo. Het jaar ervoor haalde ze nog zilver.
 • Elaige Camara
  Elaige Camara is een jeugdtalent op boksgebied en geselecteerd in het Nederlandse nationale team. Vorig jaar werd hij kampioen van Nederland in zijn categorie en won op diverse toernooien goud.


Jeugd teamprijs

 • Jongens A1 Nijmeegse Mixed Hockey Club
  Jongens A1 van de Nijmeegse Mixed Hockey Club werden landskampioen in de A-klasse jongens.
 • Meisjes -15 Top Judo Nijmegen
  Het meisjesteam tot 15 jaar van Top Judo Nijmegen won tijdens het Nederlands kampioenschap teams in het Triavium de landstitel.
 • Team U12 Vereniging Jeugdijshockey Nijmegen
  Het team van Vereniging Jeugdijshockey Nijmegen werd kampioen van Nederland.
 • Jeshlyn van Mierle en Rifka Aalders
  Jeshlyn en Rifka, dansers bij DV D’Light, werden Nederlands kampioen. Bij het Europees kampioenschap in Duitsland behaalde dit paar een vierde plaats.


Gehandicapte sporter/sportploeg

 • Laura de Vaan
  Laura de Vaan is een handbikester die blijft imponeren met haar sportprestaties. Ze werd met haar handbike wereldkampioen tijdrijden en derde op het wereldkampioenschap weg rijden. Daarnaast werd ze overall winnaar UCI World cup paracycling.
 • Wiepy van Kuppenveld-Smits
  Wiepy werd in 2003 Nederlands kampioen debutanten in de danssport. Ze bleef actief en weerde in 2011 derde bij de Beneluxwedstrijd rolstoeldansen voor mensen met een beperking.
 • Tom Egberink
  Tom Egberink schreef vorig jaar diverse internationale toernooien voor rolstoeltennis op zijn naam. In april 2011 werd hij met het herenteam Oranje wereldkampioen.


Sportvrijwilliger

 • Gé Blankendaal
  Gé Blankendaal gaf het afgelopen jaar op inspirerende wijze invulling aan zijn rol als voorzitter van Stichting Koprol. Deze Nijmeegse Stichting organiseert sport- en spelactiviteiten voor mensen met een chronische beperking.
 • Wim van Megen
  Wim van Megen is al vaker genomineerd als sportvrijwilliger van het jaar. Hij is al een geruime tijd steun en toeverlaat is bij amateur boksvereniging Naba.
 • Suzan van den Belt
  Suzan van den Belt is steun en toeverlaat van de leden van schaats-, skeeler- en skatevereniging Lacustris. Ze traint de beginners, zit in de technische commissie en helpt met de organisatie van sportevenementen.


Leden Jury
De jury van de sportprjizen Nijmegen, bestaat uit Herman Wissink (sportjournalist De Gelderlander), Rob Cuppen (directeur Universitair Sportcentrum), Heino Jacobs (directeur Sporfondsen Nijmegen), Berthe de Jong (raad van Bestuur St Maartenskliniek), Eefke Mulder (voormalig tophockeyster), Tjeerd de Jong (directeur Sport en Bewegen HAN) en Elvira Becks (voormalig top-turnster).

Bron: Gemeente Nijmegen

Website door Siteraise