NK -15

Afgelopen zaterdag deden maar liefst 14 judoka's van STJN mee aan het NK -15. In de grote topsporthal in Eindhoven lagen maar liefst 10 wedstrijdmatten klaar voor de 350 beste jeugdjudoka's van Nederland.

Bijna al onze judoka's behaalden een of meerdere winstpartijen. Een bewijs dat we in de breedte op dit niveau een goede groep hebben met veel judoka's en dan ook nog met judoka's die volgend jaar nog mee mogen doen.

In de ochtendgroep wonnen we met Nick Weijers een bronzen plak in de sterk bezette min 42 kg. Klasse. De laatste wedstrijd won Nick met een mooie harai maki komi op ippon. Ook Quincy Haefkens en Max Arts deden goed mee in deze klasse en wonnen enkele wedstrijden.
Bij de meisjes -57 kg. won Jilke Ripping enkele wedstrijden en behaalde hiermee een mooi resultaat. Tim van Kleef behaalde op zijn 2e NK een nette 9e plek in de sterke -50kg klasse.

In de middag kwamen voor Stjn de medaillekandidaten Jair Reinartz en Alexe Wagemakers op de mat. Jair was in goede vorm en won zijn eerste wedstrijden overtuigend. In de halve finale won hij knap van Victor van Gerven, vorig jaar nog kampioen. In de finale begon Jair goed met enkele goede aanvallen maar liet zich verrassen door een goed uitgevoerde sankaku.
Een mooie tweede plaats voor Jair en zijn  1e NK plak!

Youngster Alexe was ook erg goed op dreef. In een spannende halve finale verloor ze van de latere nummer twee. Alexe liet zien dat ze mentale veerkracht had. De wedstrijd om brons won ze overtuigend. Renee Maas kwam verrassend tot de halve finale. Deze wedstrijd verloor ze. De wedstrijd om brons was tot de laatste seconde spannend. Renee greep net naast een medaille. Jammer maar een 5e plaats op haar 1e NK is een uitstekende prestatie!

Website door Siteraise