NOS: De la Croes verrast op NK judo

19 oktober 2014 - Judoka Marvin de la Croes heeft voor het eerst de Nederlandse titel in de wacht gesleept. De Arnhemmer won in de klasse +100 kilogram in de finale met ippon van WK-ganger Roy Meyer. 

De 25-jarige De la Croes werd in 2006 wereldkampioen bij de junioren, maar een doorbraak bij de senioren bleef uit. In de finale in Rotterdam begon Meyer als favoriet, maar hij bleek niet opgewassen tegen De la Croes. 

"Ik ben terug uit mijn winterslaap'', grapte de Arnhemmer, die onduidelijk bleef over zijn toekomst. "Ik ben een aparte vogel en kan nu nog niet zeggen of ik weer fulltime topsport ga bedrijven. Dat hangt van veel factoren af." 

 Van de Kamer onderuit

In de klasse -81 kilogram ging de titel naar Nick Kellij. Hij was in de finale met ippon te sterk voor Hidde Wolterbeek, die in de halve finales nog verrassend met ippon had gewonnen van titelhouder Neal van de Kamer. 

De overige titels op zondag gingen naar Yvonne Odink (-70 kilogram), Karen Stevenson (-78 kilogram), Lena Buseman (+78 kilogram), Michel Verhagen (-90 kilogram) en Timo Lesterhuis (-100 kilogram). 

Odink klopte haar clubgenote Natascha Ausma met yuko, Stevenson deed hetzelfde tegen Barbara Cikic, terwijl ook Buseman haar opponente Tessie Savelkouls met yuko versloeg en haar titel prolongeerde. Verhagen was op straf te sterk voor Dax Biesbrouck, terwijl Lesterhuis, vorig jaar nog tweede, zijn clubgenoot Bas Rosenmuller versloeg. 

Bron: NOS

Website door Siteraise