Nultweevier: Sporters van het jaar 2014 gekozen

9 december 2014 - Gisteravond zijn tijdens het NSSR Sportgala de Sporters van het Jaar 2014 gekozen. 

Kickbokser Steven Jonis maakte dit jaar zijn debuut in de hoogste klasse van het kickboksen en dat leverde gisteravond de titel Sporter van het jaar 2014 op. Bij de vrouwen werd Renske van Os (atletiek) uitgeroepen tot Sportster van het jaar. Zij won onder andere goud op de 400 meter en zilver op de vier keer 200 meter bij het Nederlands Studentenkampioenschap (NSK) Indoor, en sleepte de winst van het NSK Meerkamp 2014 binnen. Verder werd studente en judoka Tessie Savelkouls uitgeroepen tot Topsporter van het jaar. Zij won in november goud op het EK onder 23.

De prijs voor het Sportteam van het jaar ging naar de waterpolodames van Hydrofiel Dames 1. Het team werd in hun oprichtingsjaar meteen kampioen en staat ook dit jaar weer bovenaan in hun divisie.

Coach en Vrijwilliger van het Jaar

Verder waren er nog prijzen weggelegd voor de Coach/trainer van het jaar en Vrijwilliger van het jaar. Die gingen respectievelijk naar Hanka Venselaar (paaldansen), die zelf bovendien drievoudig Europees Kampioene artistiek paaldansen en Wereldkampioen PoleTricks is, en Mieke van der Zwaag, die onder andere geblesseerde spelers begeleidt bij hun terugkeer op het veld voor rugbyvereniging Obelix.

Jury

De sporters konden door de Nijmeegste studentensportverenigingen worden genomineerd voor de titel. Vervolgens werden de winnaars verkozen uit een oordeel van een jury (40%), de studentensportverenigingen (30%) en stemmen van het publiek (30%). Het sportgala is een jaarlijks terugkerend evenement van de Nijmeegste Studenten Sportraad, de koepelvereniging voor sportverenigingen.

Bron: Nultweevier
http://nultweevier.nl/nieuws/sport/sporters-van-het-jaar-2014-gekozen/

Website door Siteraise