NU.nl: Jeroen Mooren verliest in tweede ronde WK judo

25 augustus 2014 - Jeroen Mooren heeft maandag zijn partij in de tweede ronde van de WK judo in het Russische Tsjeljabinsk verloren.

De 29-jarige judoka uit Nijmegen, die uitkomt in de klasse tot 60 kilogram, ging met waza-ari onderuit tegen Amiran Papinasjvili, de als tweede geplaatste GeorgiĆ«r. 

"Hij is heel sterk, staat heel stevig'', zei Mooren na afloop tegen de NOS. "Toch voelde ik me fysiek sterk tegenover hem. Ik begon goed, maar kreeg een straf en halverwege de partij een waza-ari tegen. Misschien wilde ik iets te snel door het vertrouwen dat ik in het eerste deel had opgebouwd."

De judoka baalde flink van zijn uitschakeling. "Het is een flinke teleurstelling. Het is vandaag nog even balen en evalueren, maar dan moet ik weer vooruit kijken naar het volgende toernooi. Over twee weken is de Grand Prix in Zagreb.''

Eerder op de dag won Mooren nog overtuigend, op ippon, van de Est Elnur Alijev.

In totaal wordt Nederland door tien judoka's vertegenwoordigd op de WK. Dex Elmont (-73 kilogram) is woensdag de eerste medaillekandidaat die in actie komt.

Poetin

Grote vraag is of Vladimir Poetin zich deze week op de tribunes van de Sport Arena Traktor laat zien.

De president van Rusland is een fervent judoliefhebber. Mogelijk krijgt hij een rol tijdens een van de medailleceremonies van het WK, dat zo'n 700 deelnemers telt.

Bron: NU.nl

Website door Siteraise